Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Logikcull: χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για το “Dropbox των δικηγόρων”

Το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Logikcull, μια εταιρεία λογισμικού για διαχείριση νομικών αρχείων.

Η Logikcull αυτό-περιγράφεται σαν εταιρεία νομικών πληροφοριών βασισμένη στο cloud. Ωστόσο, φαίνεται ότι μοιάζει πιο πολύ με ένα Dropbox για το νομικό κόσμο, όπου όλα τα σημαντικά αρχεία μπορούν να αποθηκεύονται και να είναι εύκολα προσβάσιμα στους δικηγόρους.

Οχρήστης μπορεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μεταφέρει, να αντιγράψει και να αναζητήσει αρχεία με εύκολο τρόπο. Για παράδειγμα, αν κάποιος πρέπει να αναζητήσει κάποια έγγραφα σχετικά με μια υπόθεση, αλλά ο όγκος της πληροφορίας ανέρχεται σε δεκάδες GB, θα δυσκολευτεί και θα πρέπει να καταβάλλει κόπο, χρόνο και χρήμα. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Logikcull. Μάλιστα, προσφέρει και δυνατότητα OCR.

Η εταιρεία χρεώνει ανά χρήστη. Μια μικρή νομική εταιρεία αναμένεται να χρεωθεί περίπου 15.000 με 30.000 δολάρια το χρόνο.  Αν και εκ πρώτης όψεως το κόστος φαίνεται υψηλό, εντούτοις η εναλλακτική, δηλαδή η πρόσληψη ατόμων να κάνουν την δουλειά αυτή –έστω και σε επίπεδο πρακτικής- έχει υψηλότερο κόστος.

Παρόλο που το Logikcull είναι διαθέσιμο για το νομικό κόσμο, εντούτοις θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες με συνεργατικό λογισμικό (collaboration software) και eDiscovery όπως τις Magentrix και Folloze.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις