Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μικρή μείωση στα έσοδα της Lenovo για το α΄τρίμηνο

Τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου ανακοίνωσε η Lenovo. Η εταιρεία για το α΄τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, είδε τα έσοδά της να καταγράφουν 6% μείωση στα 10,1 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.  Τα έσοδα προ φόρων σημείωσαν αύξηση  297% σε 206 εκατ. δολάρια ενώ τα καθαρά έσοδα κατέγραψαν επίσης αύξηση 64% στα 173 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναφορικά με τις αγορές, η αγορά των PC κατέγραψε πτώση 4,1%. Μειωμένη ήταν και η αγορά των tablet κατά 11,1%, ενώ ο κλάδος των server παρέμεινε ουσιαστικά στάσιμος. Μικρή αύξηση σημείωσε η αγορά των smartphone κατά 0,7%.

 

yang-yuanqing-2 750xx4000-2250-0-275

Ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo φάνηκε αισιόδοξος, θεωρώντας ότι η αγορά των smartphone θα ανακάμψει στο β΄τρίμηνο.  Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι η μακροοικονομία και οι αγορές μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, προκαλώντας μείωση των εσόδων μας, καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά τα κέρδη μας από έτος σε έτος, μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και την αποτελεσματική υλοποίηση σημαντικών στρατηγικών ενεργειών. Η αγορά των PC, αποφέρει σημαντικά κέρδη και ο τομέας των smartphone σταθεροποιήθηκε, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο. Για το μέλλον, σε ό,τι αφορά την αγορά των PC, θα εστιάσουμε σε τμήματα που παρουσιάζουν υψηλή ανάπτυξη και θα ενισχύσουμε την ενοποίηση του κλάδου, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Στον τομέα των smartphone, θα αξιοποιήσουμε καινοτόμα, διαφοροποιημένα προϊόντα και θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε σε υψηλότερα τμήματα της αγοράς, με στόχο την ανάπτυξη και μεταστροφή του τομέα. Σε ότι αφορά τα data center, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη hyper converged τεχνολογία και να βελτιώνουμε την κερδοφορία στον τομέα των hyper scale».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις