Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δωρεάν VPN για Smartphones από την Opera

H Opera Software, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο Κινέζων επενδυτών, εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη δωρεάν λειτουργία Virtual Private Network (εφεξής VPN) για τους χρήστες της.

Το VPN είναι στην ουσία μια ασφαλής σύνδεση μεταξύ δυο μερών στο Internet κάνοντάς της απρόσβλητη από διάφορες απειλές και πλήρως ιδιωτική λόγω κρυπτογράφησης. Η Opera εξαγόρασε την υπηρεσία VPN SurfEasy το 2015, η οποία προσφέρει τα προϊόντα της με συνδρομή όπως και όλες άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Ενώ ακόμα δεν έχουμε να υλοποιείται αυτή η δυνατότητα στον πλοηγό web στα Windows, η Opera προσφέρει την εφαρμογή Opera Free VPN – Unlimited VPN στο Google Play και στο AppStore της Apple με δυνατότητα Ad tracking blocking μάλιστα.  

Είναι πολύ απλή στη χρήση της και εκτός από την ιδιωτικότητα της σύνδεσης, σε ένα δωρεάν δημόσιο Wi-Fi hotspot για παράδειγμα, προσφέρει επιλογές γεωγραφικής προέλευσης σύνδεσης: Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ολλανδία και Σιγκαπούρη, αντί για Ελλάδα για παράδειγμα.
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι μπορούμε να προσπεράσουμε οποιοδήποτε γεωγραφικό περιορισμό θέτουν οι δικτυακοί τόποι.

Συνήθως η δωρεάν προσφορά τέτοιων υπηρεσιών συνοδεύεται από κάποιο “αντίτιμο”, στη περίπτωση της Opera VPN, πέρα από μια μικρή μείωση της ταχύτητας σύνδεσης, δεν κρύβει κάτι άλλο

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις