Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Pinterest εξαγόρασε (και) το Instapaper

Το Pinterest, το κοινωνικό δίκτυο ανακάλυψης ιδεών με βάσει τις φωτογραφίες και τα video, εξαγόρασε την υπηρεσία online αποθήκευσης σελίδων και πληροφοριών Instapaper. Για την ακρίβεια το Pinterest εξαγόρασε την ομάδα πίσω από την υπηρεσία, όπως και στην περίπτωση της “δικής μας” Fleksy αλλά και των Highlight και Shorts με την Math Camp Inc. 

Η λογική εξαγορών που ακολουθεί το Pinterest είναι να ενσωματώνει ξεχωριστά προϊόντα και ταλαντούχες ομάδες έτσι ώστε να εμπλουτίζει με αυτό το τρόπο την βασική του υπηρεσία.

Το Instapaper όπως προαναφέραμε θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σαν υπηρεσία και App με την ομάδα να μεταβαίνει στα κεντρικά γραφεία του Pinterest όπου προφανώς θα μεταφέρει τη πολύ χρήσιμη τεχνολογία αποθήκευσης και διαχείρισης online περιεχομένου και στο Pinterest. Ειδικά μετά την πρόσφατη εισαγωγή video στο κοινωνικό δίκτυο ανακάλυψης πραγμάτων η αποθήκευση για παρακολούθηση για αργότερα θα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική ειδικά για τους διαφημιζόμενους.

Πρόκειται για μια από πιο παλιές εφαρμογές αποθήκευσης σελίδων για ανάγνωση αργότερα σε ένα κεντρικό σημείο και προσβάσιμες από παντού, μια εξαιρετικά χρήσιμη κατηγορία εφαρμογών για τον καταιγισμό πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά καθώς σερφάρουμε.

Τελος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Instapaper είχε εξαγοραστεί το 2013 από το επενδυτικό κεφάλαιο και incubator Betaworks.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις