Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το κλείσιμο του Vine και τι θα πρέπει να προσέχουν οι founders

Το Twitter βρίσκεται σε φάση εξεύρεσης αγοραστή και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μια εύκολη διαδικασία, παρά τα αυξημένα έσοδά του το τελευταίο καιρό. Η πρώτη παράπλευρη απώλεια είναι η υπηρεσία video Vine.

To Vine πέρασε στιγμές δόξης λίγα χρόνια πριν με την trendy υπηρεσία video να προσφέρει τη δημιουργία μικρών video clip διάρκειας έξι δευτερολέπτων τα οποία επαναλαμβανόντουσαν και ήταν το απαραίτητο μέσο προσβολής πολλών σταρ του Internet.

Βέβαια για μια περίοδο το Vine γέμισε με πορνοργαφικό περιεχόμενο και το 2013 χαρακτηρίστηκε σαν κατάλληλο από 17 ετών. Το 2014 ενημέρωσε τους όρους χρήσης απαγορεύοντας το πορνογραφικό περιεχόμενο.

To Vine ιδρύθηκε το 2012 και πήρε 1 εκατ. δολ. από τις REE Ventures και SV Angels. Εξαγοράστηκε από το Twitter, λίγο πριν βγει στον επίσημα στον αέρα το 2012, για 30 εκατ. δολ. σε μετρητά. Το Twitter είναι αρκετά ενεργό στις εξαγορές, έχει πραγματοποιήσει 48 από το 2006 που ιδρύθηκε, με την τελευταία να είναι αυτή της αγγλικής Magic Pony Technology το περασμένο καλοκαίρι με 150 εκατ. δολ.

Δυστυχώς για το Vine η δόξα του ήταν εφήμερη μια και για διάφορους λόγους τα μεγάλα αστέρια του video το άφησαν για νέους και παλιούς παίκτες όπως το Snapchat, το Instagram και το YouTube, με την πτώση του να είναι σταθερή τάση το τελευταίο καιρό.

Η περίπτωση του Vine ίσως είναι ένα καλό μάθημα για τους Founders που σκέφτονται ή βρίσκονται πολύ κοντά στο Exit μια και το μέλλον της Startup δένεται απόλυτα με αυτό του επενδυτή αγοραστή. Αν το Twitter ήταν σε καλή κατάσταση προφανώς δεν θα υπήρχε θέμα για το Vine, αλλά σε δύσκολους περιόδους οι λιγότερο αποδοτικές επενδύσεις θυσιάζονται πρώτες.

Η μόνη ελπίδα για το Vine ίσως προέλθει από το Pornhub, o αντιπρόεδρος του οποίου, Corey Price, έστειλε επιστολή ενδιαφέροντος για την εξαγορά του Vine το οποίο, όπως αναφέρει, θέλει να το επαναφέρει στις πορνογραφικές ρίζες του. Η πρόταση όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι υπαρκτή και εξετάζεται από το Twitter.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις