Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δυο ελληνικές συμμετοχές στη πρώτη πεντάδα του European Virtual Accelerator

Το EU-XCEL ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δεύτερη χρονιά. Στον φετινό τελικό, συμμετείχαν 68 άτομα από 12 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και 8 Έλληνες.

Ο τελικός έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Munich University of Applied Sciences, στη Γερμανία και τον παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα, με την παρουσία του κ. Falk F. Strascheg, επιχειρηματία και επενδυτή, ο οποίος είναι ο κύριος χρηματοδότης του Strascheg Center for Entrepreneurship, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Οι 68 συμμετέχοντες απάρτιζαν 14 ομάδες και το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation υποστήριζε τις δύο από αυτές: την ομάδα VAT Back που δραστηριοποιείται στην επιστροφή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε επαγγελματικά ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ομάδα Drive Brands, που στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει τα οχήματά μας ως μέσα διαφήμισης.

Η ομάδα Drive Brands έλαβε τη 2η θέση και η VAT Back την 4η με πολύ θετικά σχόλια και ενδιαφέρον από την κριτική επιτροπή, την οποία απάρτιζαν επενδυτές από έξι χώρες: Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία και Πολωνία.

Εκπρόσωποι από τους 14 φιναλίστ του προγράμματος
Το πρόγραμμα EU-XCEL

Το EU-XCEL είναι ένα διεθνές πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο αναζητά ταλαντούχους νέους με ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Στόχος του είναι να διαμορφώσει πανευρωπαϊκές ομάδες και να τις υποστηρίξει ώστε να μεταμορφωθούν σε “incubator-ready” επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το University College Cork της Ιρλανδίας και σε αυτό συμμετέχουν τα: Technical University of Denmark, University of Applied Sciences Munich, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Poznan Science and Technology Park της Πολωνίας και Universidad Politécnica de Cartagena της Ισπανίας. Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος από πλευράς ΟΠΑ είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη.

Το EU-XCEL βασίζεται σε 3 φάσεις: Start-up Scrum σε κάθε μία από τις έξι χώρες (εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας με στόχο το σχηματισμό ιδεών και ομάδων), Virtual Incubation (3-μηνη εξ’ αποστάσεως υποστήριξη με στόχο την ανάπτυξη και την υλοποίηση των ιδεών) και Challenge Final (μεγάλος τελικός με κριτές επιτυχημένους επιχειρηματίες, start-uppers και investors από όλο τον κόσμο).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις