Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fintech Startup του πρώην CEO της Barclays ανακοίνωσε τον πρώτο της μεγάλο πελάτη

Ο Antony Jenkins απολύθηκε από CEO της Barclays το καλοκαίρι του 2015 και από τότε ετοιμάζει τη νέα FinTech Startup 10x Future Technologies. Μερικές μέρες πριν ανακοίνωσε ότι ο πρώτος μεγάλος πελάτης της είναι η Virgin Money του Sir Branson.

Η 10x Future Technologies θα προσφέρει όλη την ψηφιακή υποδομή για τις νέες αλλά και υπάρχουσες τράπεζες στις οποίες θα προσφέρει επίσης την ενοποίηση όλων των πολύπλοκων και πολλές φορές πεπαλαιωμένων συστημάτων IT ενώ παράλληλα η πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών και η ανάλυσή τους θα δίνει τη δυνατότητα για προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων όπως κάρτες και δάνεια.

Παράλληλα η τραπεζική πλατφόρμα της 10x Future Technologies θα καλύπτει όλες τις κανονιστικές ανάγκες ειδικά των νέων ψηφιακών τραπεζών μειώνοντας τα κόστη τους. Όπως αναφέρει ο Jenkins οι επενδύσεις στη τραπεζική τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάσουν τα 242 δισ. δολ. το 2016, τόσο από τους παραδοσιακούς παίκτες όσο και από τους νέους.

Η 10x Future Technologies θα προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες με αυτής της Wirecard Bank στη Γερμανία, πάνω στην υποδομή της οποίας λειτουργεί η N24, και ο πρώτος μεγάλος πελάτης όπως προαναφέραμε είναι η Virgin Money του Sir Richard Branson.

H Virgin Money αν και λειτουργεί από το 1990, ωστόσο αρχές του 2000 έγινε τράπεζα και πλέον θα μπει πιο δυναμικά στις νέες τραπεζικές τεχνολογίες βασιζόμενη στη πλατφόρμα της 10x Future Technologies έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις νεώτερες ψηφιακές τράπεζες Atom, Monzo και Tandem.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις