Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H πρώτη σοβαρή απειλή για τις κάρτες από Deloitte, SETL και Blockchain

Από αλλού το περίμεναν (βλ. PayPal) και από αλλού τους ήρθε σε Visa και MasterCard. Deloitte, SETL και Metro Bank ανέπτυξαν ένα σύστημα ανέπαφων πληρωμών με κάρτα με βάση το Blockchain στα υπάρχοντα τερματικά στα καταστήματα!

Η SETL ιδρύθηκε το 2015 από δυο πρώην στελέχη χρηματοοικονομικών εταιρειών, έχει την έδρα της στο Λονδίνο, και έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα εκκαθάρισης συναλλαγών, παρόμοια με αυτή των καρτών, η οποία βασίζεται στο Blockchain.

100 άτομα δοκίμαζαν επί μακρόν τη κάρτα της Metro Bank πραγματοποιώντας συναλλαγές με τούς λογαριασμούς τους στα καταστήματα σε λίρες Αγγλίας, με το σύστημα να εκκαθαρίζει τις συναλλαγές ενημερώνοντας τους λογαριασμούς των πελατών και των εμπόρων σε πραγματικό χρόνο!

Η πλατφόρμα βασίζεται στο σύστημα Blockchain, Smart Identity, της Deloitte το οποίο πιστοποιεί τους χρήστες και ακολούθως η SETL εκδίδει τα διαπιστευτήρια τους και κάνει την επικοινωνία με την τράπεζα. Φυσικά προσφέρεται κρυπτογράφηση από άκρο-σε-άκρο και προφανώς η όλη διαδικασία γίνεται εκτός των υπαρχόντων συστημάτων και δικτύων των καρτών.

Όπως αναφέρει η SETL το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει δισεκατομμύρια συναλλαγές κάθε μέρα, όπως και τα αντίστοιχα συστήματα των μεγάλων καρτών, τα οποία φτάνουν τις 2-3 χιλιάδες συναλλαγές το δευτερόλεπτο.

Η υπηρεσία θα είναι έτοιμη για εμπορική διάθεση προς το τέλος του 2017 και απευθύνεται σε εμπόρους και επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να έχουν ένα δίκτυο πληρωμών με σαφώς μικρότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις