Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα αγαπημένα βιβλία των επενδυτών

Ο Joe Hovde από το Ramen Probitable blog και το Twenty Minute VC podcast συγκέντρωσε σε μερικά γραφήματα όλα τα βιβλία και τους συγγραφείς που ανέφεραν οι επενδυτές που φιλοξένησε στην εκπομπή του, μια και πάντα έκανε αυτή την ερώτηση. 

Το πιο δημοφιλές βιβλίο, και με διαφορά μάλιστα, είναι το The Hard Things About Hard Things του επενδυτή Ben Horowitz με τις δύσκολες και καλές στιγμές που πέρασε την εποχή της φούσκας του Dotcom, τότε που ήταν συνιδρυτής της LoudCloud με πολλές προσωπικές μαρτυρίες και συμβουλές για το τρέξιμο μιας Startup.

Τα υπόλοιπα δημοφιλή βιβλία περιλαμβάνουν το Zero to One του Peter Thiel και το Lean Startup το οποίο περιγράφει την αντίστοιχη μεθοδολογία για τις Startups από τον Eric Ries αλλά και τα Fooled by Randomness του μαθηματικού και φιλοσόφου Nassim Taleb και το Good to Great του Jim Collins.

Άλλα δημοφιλή βιβλία εκτός επιχειρηματικών και συναφών αντικειμένων στα οποία αναφέρθηκαν οι νυν επενδυτές είναι τα: The Alcemist του Paulo Coelho, The Master and Margarita του Mikhail Bulgakov μια σατιρική νουβέλα που γράφτηκε τη περίοδο του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση, The Old Man and the Sea του Ernest Heimingway αλλά και το One Hunded Years of Solitude.

Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις