Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IQbility: επενδύσεις 350.000 ευρώ σε έξι Startups το 2016

Το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε ότι για το έτος 2016 οι συνολικές του επενδύσεις σε έξι Startups ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 350.000 ευρώ.

Οι εταιρείες στις οποίες επενδύθηκαν τα παραπάνω κεφάλαια είναι οι εξής:

  • Accusonus: λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εξειδικευμένο στην αγορά των επαγγελματιών της μουσικής και του ήχου.

  • Reembed: video player ως υπηρεσία προς ηλεκτρονικούς εκδότες, e-tailers και λοιπά websites, μέσω της οποίας αποκτούν περισσότερα views, καταλαβαίνουν καλύτερα το κοινό τους έχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένα video-analytics και δημιουργούν επιπλέον έσοδα από video-διαφημίσεις.

  • Roadcube: εφαρμογή για την πληρωμή μέσω κινητού, υπηρεσιών και προϊόντων που απευθύνονται σε οδηγούς (πληρωμή καυσίμων από κινητό στην αντλία κ.α.)

  • Blendo: πλατφόρμα μέσω της οποίας πελάτες με παρουσία στο internet εξάγουν κρίσιμα δεδομένα από διαφορετικές cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, τα επεξεργάζονται και στη συνέχεια τα αποθηκεύουν στη δική του cloudbased αποθήκη δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση.

  • Mist.io: λογισμικό παρακολούθησης και διαχείρισης υβριδικών cloud υποδομών. Η εν λόγω επένδυση αποτελεί συνέχεια (follow on) παλαιότερων επενδυτικών γύρων.

  • Allcancode: πλατφόρμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας στον προγραμματισμό. Η επένδυση γίνεται σε συνέχεια παλαιότερων επενδυτικών γύρων.

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν ανά εταιρεία κυμαίνονται από 20.000 έως 140.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω επενδύσεις έγιναν στα πλαίσια μεγαλύτερων επενδυτικών γύρων σε συνεργασία με funds του χώρου ή angel investors.

Εκτός από την επένδυση, οι επιλεγόμενες εταιρείες απολαμβάνουν υπηρεσίες θερμοκοιτίδας όπως γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure κ.λ.π., ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη συνεργασία με τα στελέχη, τις εταιρείες και το δίκτυο του Ομίλου Quest, τα οποία μεταφράζονται σε πόρους, μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας και κατά περίπτωση πρακτικές συνέργειες.

Το IQbility τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 1.000.000€ σε κεφάλαια, υποδομές και υπηρεσίες σε περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες έχουν δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις