Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική παρουσία στο Slush της Φινλανδίας

Ολοκληρώθηκε χθες ένα από μεγαλύτερα τεχνολογικά event στην Ευρώπη το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον Startups και επενδυτών απ΄όλο τον κόσμο μαζί με το Web Summit της Λισαβόνας.

Το φετινό Slush προσέλκυσε πάνω από 17.000 επισκέπτες, με την ελληνική αποστολή να διοργανώνεται από την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) του Ε.Β.Ε.Α. και να υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και ειδικά από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.).

«Η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α., έχουν κάνει τη στρατηγική επιλογή της στήριξης των πραγματικά καινοτόμων νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί θεωρούν ότι αποτελεί κρίσιμο μέσο απάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, στις διπλές κορυφαίες προκλήσεις της εποχής μας. Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων», δήλωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Στο περίπτερο της Θ.Ε.Α. συμμετείχαν οι εξής Startups:

Mermix, η πρώτη online πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων στην Ελλάδα η οποία μάλιστα ξεχώρισε και στα βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου.

Myhabeats, εφαρμογή για smartphones που αφορά στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

DressGang, είναι μια καινοτομική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν μοντέρνα, υψηλής ραπτικής ρούχα και αξεσουάρ με μικρό κόστος.

Easyexports, πρώην GreeceOriented, πρόκειται για μια Β2Β πλατφόρμα online η οποία συνδέει ελληνικές εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ξένους πελάτες που ενδιαφέρονται για Ελληνικά προϊόντα.

NESER.ICE, πρόκειται για ένα σύστημα κατώτατων εκπομπών αερίων ρύπων και μείωσης κατανάλωσης καυσίμου, σε μηχανές εσωτερικής καύσης.

Moodgems, μια πλατφόρμα videο μικρής διάρκειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις