Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην δεκάδα των πιο ισχυρών διαβατηρίων στον κόσμο το ελληνικό

H κατάταξη αυτή βγαίνει από τον δικτυακό τόπο Passport Index της Arton Capital η οποία προωθεί την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη για μετακινήσεις από χώρα σε χώρα χωρίς περιορισμούς και προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους.

Το Passport Index έχει κατατάξει τα διαβατήρια 199 χωρών σύμφωνα με την ισχύ τους (Power Rank), την αποδοχή τους δηλαδή από χώρες στις οποίες οι κάτοχοι τους δεν χρειάζονται να έχουν Visa για να τις επισκεφτούν ή μπορούν να αποκτήσουν Visa κατά την άφιξή τους εκεί. Σε κάθε περίπτωση ο δικτυακός τόπος αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πληροφόρησης για τις απαιτήσεις Visa που υπάρχουν ανά χώρα αλλά και σχετική ειδησεογραφία για όλες τις εξελίξεις.

Τα 199 διαβατήρια έχουν χωριστεί σε 95 ομάδες ισχύος με τις Γερμανία, Σουηδία και Φινλανδία να έχουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια τα οποία επιτρέπουν στους κατόχους τους να ταξιδεύσουν χωρίς Visa σε 158, 157 και 156 χώρες αντίστοιχα. Το Αφγανιστάν είναι τελευταίο στη λίστα με σκορ 24.

Το ελληνικό διαβατήριο είναι αρκετά ισχυρό μια ανήκει στην 7η ομάδα με 152 χώρες να το αποδέχονται χωρίς Visa μαζί με αυτό της Αυστραλίας.

Στον δικτυακό τόπο υπάρχει και η ατομική κατάταξη για κάθε διαβατήριο με τρία κριτήρια: To συνολικό σκορ Visa Free, το ποσοστό των χωρών που το δέχονται χωρίς Visa και τον δείκτη United Nations Development Programme Human Development Index (UNDP HDI). Ο τελευταίος δείκτης των Ηνωμένων Εθνών αφορά τις επιδόσεις των κρατών αναφορικά με την ευημερία των κατοίκων τους: το προσδόκιμο ζωής, το επίπεδο εκπαίδευσης και την υψηλή ποιότητα ζωής και είναι μια ένδειξη για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Στην ατομική κατάταξη η Ελλάδα είναι 24η στις 199 χώρες, μια επίσης καλή επίδοση.

Σχετικά με τον δείκτη UNDP HDI το 1.0 είναι το απόλυτο και το καλύτερο σκορ, με τη Γερμανία να έχει σκορ 0,916, η Φινλανδία 0,883, η Γαλλία 0,888, η Ελλάδα, 0,865, η Αυστραλία 0,935 και οι Η.Π.Α. 0,915, το Ιράκ 0,654 και το Αφγανιστάν 0,465.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις