Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αγγλική HealthTech Mologic έλαβε 4,8 εκατ. δολ. από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates

H Mologic ιδρύθηκε το 2003 από δυο επιστήμονες, τον Paul και Mark Davis, πατέρας και γιος, με στόχο να συνεισφέρουν στον διαγνωστικό τομέα στην υγεία και την εκπαίδευση με λύσεις υψηλής τεχνολογίας.

Ο Paul ήταν ο δημιουργός του γνωστού τεστ εγκυμοσύνης Clear Blue, μιας συσκευής η οποία άλλαξε τα δεδομένα στον συγκεκριμένο χώρο με τη mologic να προσφέρει υψηλής ποιότητας αναλύσεις και δοκιμασίες κυρίως στον ιατρικό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς που χρειάζονται αναλύσεις όπως για παράδειγμα στη δημιουργία μπύρας.

Η χορηγία από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα φτάσει τα 4,8 εκατ. δολ. και έχει στόχο την βελτίωση της υγείας των κατοίκων σε χώρες και περιοχές που υπάρχουν ελάχιστες ή ανύπαρκτες υποδομές υγείας.

H Mologic θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να δημιουργήσει το κέντρο εξελιγμένης και άμεσης διάγνωσης (CARD) το οποίο θα αναπτύξει μέσα στα δυο επόμενα χρόνια συσκευές άμεσης διάγνωσης διαφόρων ασθενειών και καταστάσεων μέσω αναγνώρισης διαφόρων βιοδεικτών (biomarkers) στο εκάστοτε δείγμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις