Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αστυνομία ζήτησε στοιχεία από το Amazon Echo για μια υπόθεση δολοφονίας στις Η.Π.Α.

Μέχρι πρότινος το Smartphone ήταν μια μεγάλη μηχανή καταγραφής προσωπικών δεδομένων, από συνομιλίες μέχρι τις κινήσεις μας. Η επέλαση όμως των ψηφιακών βοηθών, των έξυπνων μετρητών και άλλων συσκευών IoT μεγαλώνει το εύρος καταγραφών των προσωπικών μας δεδομένων και του προβλήματος κατάχρησης των δεδομένων αυτών.

Η αστυνομία στο Αρκάνσας των Η.Π.Α. ζήτησε με ένταλμα από την Amazon στοιχεία για τη διερεύνηση μιας δολοφονίας τα οποία προέρχονται από τον ψηφιακό βοηθό Echo. Το Amazon Echo επικοινωνεί με τον χρήστη μέσω φωνής και συνομιλίας για εκτέλεση διάφορων εργασιών στο Internet και αν και ενεργοποιείται κατόπιν ζήτησης, ενδέχεται να υπάρχει και μη εγκεκριμένη ενεργοποίηση, όπως μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες συσκευές, όπως στις έξυπνες τηλεοράσεις π.χ. 

Ο Andrew Bates θα δικαστεί με τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Victor Collins o οποίος βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του Bates. Ο κατηγορούμενος είχε στο σπίτι και άλλες έξυπνες συσκευές όπως μετρητή νερού, ο οποίος αποκάλυψε ότι μεταξύ 1 και 3 το βράδυ που βρέθηκε νεκρός ο Collins καταναλώθηκαν 530 λίτρα νερού. Οι ερευνητές της αστυνομίας εκτιμούν ότι η μεγάλη ποσότητα νερού που καταναλώθηκε χρησιμοποιήθηκε για το καθαρισμό του δωματίου που υπήρχε το υδρομασάζ από διάφορα στοιχεία εγκλήματος.

Η αστυνομία ζήτησε από την Amazon τυχόν φωνητικές καταγραφές που μπορεί να έκανε η συσκευή Echo αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Amazon αρνήθηκε να τις δώσει αρχικά αλλά όπως φαίνεται θα δοθούν τελικά μετά την έκδοση εντάλματος.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι δεν πρέπει  να χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους στοιχεία στην δίκη μια και πρόκειται για προσωπικά δεδομένα ενώ η Amazon διευκρίνισε ότι η συσκευή καταγράφει τις φωνητικές εντολές μόνο αν ενεργοποιηθεί φωνητικά και ανάψει η σχετική ένδειξη. Οι καταγραφές αυτές διατηρούνται στους servers της Amazon μέχρι να τις σβήσει οριστικά ο κάτοχος της συσκευής ενώ τα μικρόφωνα της συσκευής μπορούν να κλείσουν χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις