Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγαλύτερη και καλύτερη η φετινή εκδήλωση για Startups 4YFN στη Βαρκελώνη

Tο 4YFN, η παγκόσμια επιχειρηματική πλατφόρμα του Mobile World Capital Βαρκελώνης με έμφαση στις Startups αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 20.000 επισκέπτες φέτος, 60% περισσότερους από πέρυσι, και διοργανώνεται παράλληλα με το GSMA Mobile World Congress (27 Φεβρουάριου – 1 Μαρτίου 2017) στη Βαρκελώνη.

Το 4YFN του 2017 θα φιλοξενήσει αυτόνομες Startups, επενδυτές, Demo Days, Accelerators, οργανισμούς κ.α. απ΄όλο τον κόσμο αλλά και από το ανερχόμενο οικοσύστημα της Βαρκελώνης, το οποίο είναι το 5ο τεχνολογικό hub στην Ευρώπη μετά από το Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ.

Συγκεκριμένα θα πάρεις μέρος η La France Tech (Γαλλία), με 20 Startups, η Trade Fair UK, (Ηνωμένο Βασίλειο), με 18 εταιρείες και επιχειρηματίες και το European Startup Network το  οποίο θα συγκεντρώσει 40 εταιρείες από όλη την ήπειρο. Επιπλέον, θα υπάρχουν οι ακόλουθες αντιπροσωπείες: Intel Corporation (Ισραήλ), η πόλη του Belvenue (ΗΠΑ), Fundación Exportar (Αργεντινή), ProColombia (Κολομβία), o oργανισμός ICT της Σρι Λάνκα, Vimpelcom (Πακιστάν), Brilliant Lab (Κουβέιτ), και το Ινστιτούτο βιομηχανικών Τεχνολογιών και Έρευνας (Ταϊβάν).
Για πρώτη φορά θα υπάρξει μεγάλη νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία με 60 εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ινστιτούτου Smart Venture και των κέντρων Δημιουργικής Οικονομίας & Καινοτομίας Sejong και Gyeonggi.
Φυσικά δεν γίνεται να λείπει και το ισπανικό περίπτερο με 32 Startups.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πάνω από 100 προγραμματισμένες ομιλίες από 270 ομιλητές συμπεριλαμβανομένων των Terryι von Bibra, Global Manager EMEA της Alibaba, Michael Spiegelman, διευθυντή Καινοτομίας Προϊόντος για την Ανάπτυξη στη Netflix, Fernando Fanton, CTO της Just Eat, και Sir Martin Sorrell, Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου WPP. Επιπλέον, γνωστοί επενδυτές όπως ο Tim Draper, Ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Draper Associates, και ο Dov Moran, ένας από τους εφευρέτες του USB memory stick και Managing Partner στην Grove Ventures θα είναι παρόντες.

Η 4YFN  του 2017 ανοίγει με νέους χώρους συνάντησης και περισσότερες επιλογές για neworking μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά θα υπάρχει ειδική εφαρμογή για Smartphones, η 4YFNetwork, (διαθέσιμη για Android και iOS) με στόχο να φέρει κοντά στους δυνητικούς εταιρικούς συνεργάτες και επενδυτές ενώ θα υπάρχουν και πολλές παρουσιάσεις των Startups και ατομικές συνεντεύξεις.

4YFN Awards, Hackathons και Demo Days

Και φέτος θα διοργανωθούν τα 4YFN Awards για τις Startups με εταιρείες που είχαν ξεχωρίσει σε αυτά να πηγαίνουν καλά. Η ισραηλινή Pixoney, η περυσινή νικήτρια, έχει πάρει  2.400.000 λίρες χρηματοδότηση στο πρώτο γύρο ενώ η  ιαπωνική Soracom μετά από μόλις ένα έτος λειτουργίας έχει ήδη περισσότερους από 5.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Το νέο πρόγραμμα του παγκόσμιου οργανισμού τηλεπικοινωνιών GSMA, Women4Tech, επίσης θα λάβει μέρος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα το hackathon Hack_D_Gap σχεδιασμένο για να δημιουργήσει λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που ενισχύουν την διαφορετικότητα των φύλων και της ισότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει επίσης τις demo days από το NUMA Βαρκελώνης και το Startupbootcamp IoT & Data, δύο προγράμματα επιτάχυνσης από το mVenturesBcn, και άλλα παράλληλα προγράμματα που προωθούνται από την Συμμαχία ECH, Impact Growth, KPMG Best British Mobile Startups, Global Mobile Challenge, και Telefónica Open Future.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις