Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαγωνισμός για τη προστασία προσωπικών δεδομένων online από την Deutsche Telekom

H Deutsche Telekom ξεκίνησε ένα διαγωνισμό καλύτερων ιδεών σχετικά με την υλοποίηση chatbots τα οποία θα βοηθάνε τους χρήστες διαφόρων υπηρεσιών του Internet να επιλέξουν και να απορρίψουν υπηρεσίες ανάλογα με το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων που επιθυμούν.

Ο σκοπός των chatbots είναι να ελέγχουν τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων πολλών γνωστών ιντερνετικών υπηρεσιών όπως για παράδειγμα το Facebook, τις υπηρεσίες Email, ανάρτησης φωτογραφιών, ταξιδιών κ.α. να τις συγκρίνουν με τις προκαθορισμένες επιλογές του χρήστη και να προχωρούν στις αντίστοιχες ρυθμίσεις σε αυτές τις υπηρεσίες αυτόματα!

Με αυτό το τρόπο ο χρήστης δεν χρειάζεται να επεμβαίνει και να ελέγχει τις ρυθμίσεις κάθε υπηρεσίας, κάτι που είναι χρονοβόρο και πολλές φορές πολύπλοκο, αλλά θα το κάνει μια φορά στο chatbot και αυτό θα αναλαμβάνει όλες τις ενέργειες αλλά και θα απορρίπτει υπηρεσίες που δεν είναι συμβατές με τις επιλογές του χρήστη.

Ο διαγωνισμός έχει ήδη αρχίσει και θα τρέχει έως τις 30 Απριλίου 2017 με τους κριτές να προέρχονται από τα αντίστοιχα τμήματα της Deutche Telekom. Είναι ανοικτός σε όλους με τις ιδέες με τις ιδέες να στέλνονται στα αγγλικά ή στα γερμανικά στη διεύθυνση: [email protected].

Ο νικητής θα λάβει 2.500 ευρώ σαν έπαθλο και ο δεύτερος 1.000 ευρώ ενώ οι δημιουργοί των έργων θα κρατούν τα όποια δικαιώματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις