Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό κεφάλαιο για Scaleups από την Scania!

Ο Σουηδός κατασκευαστής φορτηγών και λύσεων μεταφορών Scania ανακοίνωσε τη δημιουργία εταιρικού επενδυτικού κεφαλαίου για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον ευρύτερο χώρο που δραστηριοποιείται.

Το Scania Growth Capital θα διοικείται από εξωτερική ομάδα η οποία θα ειδικεύεται στις επιχειρηματικές επενδύσεις σε Scaleups και ειδικά στο χώρο της αυτοκίνησης. Ο Lars-Olof Gustavsson θα είναι ο υπεύθυνος του νέου επενδυτικού σχήματος.

Η Scania έχει ήδη αρκετές συνεργασίες με μεγάλους πελάτες, την πανεπιστημιακή κοινότητα και άλλες τεχνολογικές εταιρείες και με τη λειτουργία του νέου κεφαλαίου θα έχει πρόσβαση σε καινοτόμες  Scaleups υψηλής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο των αντικειμένων της.

Φυσικά οι εταιρείες που θα μπουν στο άρμα της Scania θα επωφεληθούν από την μεγάλη εμπειρία του μεγάλου κατασκευαστή σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη, τη παραγωγή και το marketing των προϊόντων.

Το προφίλ των Scaleups θα πρέπει να περιλαμβάνει ετήσια έσοδα μεταξύ 1 εκατ. ευρώ και 30 εκατ. ευρώ και αντικείμενα σε προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες τα οποία περιλαμβάνουν αυτόνομα οχήματα, συνδεσιμότητα, έξυπνες γραμμές παραγωγής, ψηφιοποίηση κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις