Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MWC 2017: παρά τις δύσκολες συνθήκες η ελληνική παρουσία θα είναι μεγάλη

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής στο Mobile Word Congress το οποίο θα πραγματοποιηθεί 27 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου 2017 στην Βαρκελώνη και είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση στους τομείς των κινητών επικοινωνιών και των συναφών τεχνολογιών.

Η συμμετοχή συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας, και χορηγό την Eurobank.
Η αποστολή στο MWC έχει την υποστήριξη της ελληνικής Πολιτείας μια και την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Την υποστηρίζουν, επίσης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η Περιφέρεια Αττικής και  τελεί υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς όλο το οικοσύστημα της τεχνολογίας της χώρας μας θα συμμετάσχει με τον έναν ή άλλο τρόπο στο MWC και αυτό είναι το πολύ καλό στην υπόθεση και αυτό ακριβώς επεσήμανε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης: «Η ελληνική συμμετοχή εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και την πολιτεία, συνεργασία η οποία θα οδηγήσει σε ένα γενικότερο σχέδιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του τεχνολογικού κλάδου».

Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Βαγγέλης Αντωνιάδης ανέφερε: «Μπορούμε και πρέπει να εξάγουμε τεχνολογικό προϊόν και η ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress αποτελεί μία ευκαιρία που πρέπει όλες οι εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομίας να αδράξουν».

Για αυτό το λόγο έγινε δημόσια πρόσκληση σε όλες τις τεχνολογικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να πάνε στη Βαρκελώνη, χωρίς να είναι απαραίτητα μέλη του ΣΕΚΕΕ, να έρθουν σε επαφή με τον ΣΕΚΕΕ άμεσα.

Ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Enterprise Greece δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων του κλάδου της τεχνολογίας ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, γι’ αυτό και ο Οργανισμός πήρε την πρωτοβουλία να διαμορφωθεί από κοινού μια ενιαία στρατηγική εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται και η αποστολή στη Βαρκελώνη με τους ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ και Corallia. Συνολικά θα υποστηριχθούν έξι αποστολές εκτός Ελλάδας το 2017.

Ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ του DIGITALEUROPE και Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη με τη σειρά του ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και η συνεργασία στοχεύει σε συντονισμένες δράσεις εξωστρέφειας με απώτερο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής, Corallia αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή, τόνισε ότι η συμμετοχή του Corallia επισφραγίζει τη συνεργασία για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα, με στόχο την εξωστρέφεια σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας επισήμανε η Αγγελική Σγώρα, Ειδική Συνεργάτης Υπουργού, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη οι ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Ο Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας, Χρηματιστήριο Αθηνών, επισήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις και την πρόθεση του Χρηματιστηρίου να υποστηρίξει την κεφαλαιουχική τους ενίσχυση.
Από την άλλη πλευρά όμως τόσο στις ομιλίες όσο και στις κατ’  ιδίαν συζητήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης μεταφέρθηκε ένα κλίμα δύσκολων συνθηκών στις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την μακροχρόνια ύφεση, από το κλίμα αβεβαιότητας στην χώρα αλλά και από το brain-drain με συνέπεια να υπάρχουν θέματα ρευστότητας αλλά και εύρεσης σημαντικών στελεχών για τον βασικό πυρήνα εργασιών τους όπως για παράδειγμα οι developers.

15 – 20 εταιρείες θα συμμετάσχουν στην αποστολή οι οποίες μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν θέμα περιλαμβάνουν τις: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Ergon, Going Up, MLS, Motivian, M-Stat, Motivian, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Viva Wallet, Warply.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις