Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρήστες ψηφιακής τραπεζικής θα φτάσουν τα 3 δισ. το 2021

Σύμφωνα με έρευνα της Juniper Research σχεδόν 3 δισ. άτομα θα χρησιμοποιούν κάποιο είδος ψηφιακής τραπεζικής μέχρι το 2021 μέσω PC, Smartphones, tablet και Smartwatches, μια αύξηση 53% από το 2016.

Ο κόσμος επιζητεί υπηρεσίες μεγάλης ευκολίας και ευχρηστίας σε όλα τα ψηφιακά κανάλια, αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να εστιάσουν στην ανάπτυξη όλο και πιο πλούσιων ψηφιακών υπηρεσιών μια και το κοινό ήδη «εκπαιδεύεται» από τους καθαρά ψηφιακούς παίκτες του FinTech.

Οι επενδύσεις στην τραπεζική τεχνολογία άγγιξε επίπεδα ρεκόρ το 2016 ενώ για το 2017 οι παραδοσιακές τράπεζες θα εστιάσουν περισσότερο στην εξαγορά FinTech τραπεζών και υπηρεσιών με στόχο να προσφέρουν ταχύτερα ψηφιακές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Digital-Transformation-in-Banking-Readiness-Index_1

Η Juniper έχει αναπτύξει και ένα δείκτη ψηφιακού μετασχηματισμού των μεγάλων τραπεζών με τις ακόλουθες τράπεζες να είναι στη κορυφή της λίστας:

Banco Santander
Bank of America
Barclays
BBVA
BNP Paribas
Citi
HSBC
JP Morgan Chase
RBS
Société Générale
UniCredit
Wells Fargo

Οι παραπάνω τράπεζες είναι στην τελευταία φάση ψηφιακού μετασχηματισμού μια και έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη ψηφιακή τεχνολογία, έχουν πολλές ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες είτε έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά είτε προέρχονται από εξαγορές, και ήδη έχουν να επιδείξουν σημαντικές μειώσεις στα κόστη λειτουργίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις