Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι φιναλίστ των βραβείων Startups 4FYN 2017

Παράλληλα με το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη «τρέχει» και η εκδήλωση για Startups 4YFN η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει σε δημοτικότητα, ποιότητα αλλά και συμμετοχές. Και φέτος, δυστυχώς, δεν θα υπάρξει επίσημη ελληνική παρουσία, ούτε και αυτόνομα, όπως υπήρξε πέρυσι με την Citycrop στα βραβεία.

Τα βραβεία 4YFN χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και υπάρχουν 8 φιναλίστ, 24 στο σύνολο, για κάθε μια κατηγορία: Disrupted by Μobile, Internet Of Things και Digital Media. Τη δημοφιλία του διαγωνισμού αντικατοπτρίζουν οι υποψήφιες συμμετοχές πάνω από 100 διαφορετικές πόλεις και 45 χώρες.

Το FinTech και οι επικοινωνίες έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και ειδικά τα chatbots. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι κύριες χώρες που εκπροσωπούνται ενώ υπάρχουν και αρκετές ομάδες από την Ασία. Μεταξύ των 24 φιναλίστ, οι πόλεις του Λονδίνου, της Μαδρίτης, της Βαλένθια, του Βερολίνου και της Νέα Υόρκης έχουν δυο εκπροσώπους η κάθε μια.

Βραβεία 4YFN 2017: Οι Φιναλίστ

Disrupted by Mobile

WeFarm, Λονδίνο: Μια εφαρμογή για τους αγρότες σε απομακρυσμένες περιοχές, η οποία παρέχει πληροφορίες για τη βελτίωση της διαχείρισης των χωραφιών τους.

Reply.ai, Νέα Υόρκη: Μια πλατφόρμα για την αυτοματοποίηση και τη διαχείριση συνομιλιών με τους πελάτες.

The Superbook, Sentio, Σαν Φρανσίσκο: Μετατρέπει τα smartphones σε φορητούς υπολογιστές μέσω ενός φορητού Dock για συσκευές Android.

Wiidii, Bordeaux: Ο πρώτος υβριδικός προσωπικός βοηθός που συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με ειδικούς – ανθρώπους.

OpenbackΈξυπνες Ειδοποιήσεις, Δουβλίνο: μια εφαρμογή που υποστηρίζει τη διασύνδεση με τον χρήστη μέσω της αποστολής ειδοποιήσεων Push.

Bitrefill, Στοκχόλμη: Μια εφαρμογή που επιτρέπει να επαναφορτίσετε προπληρωμένα κινητά τηλέφωνα με bitcoin, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Wherehouse, Βοστώνη: Μια νεοσύστατη εταιρεία με τοπικές πληροφορίες για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Splitfy από Confetti Ventures SL, Βαλένθια: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη εύκολη διαχείριση των πληρωμών σε μια παρέα ή ομάδα.

Internet Of Things

eWATERpay, Newbury: Μια εφαρμογή που συνδυάζει ηλεκτρονικά χρήματα, ανέπαφες πληρωμές και συσκευές IoT για τη διαφανή και υπεύθυνη είσπραξη των τελών χρήσης για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη συντήρηση και προσφορά νερού σε μειονεκτούσες περιοχές της Αφρικής.

hu:toma, Λονδίνο: Μια πλατφόρμα marketplace για εκπαιδευτικά chatbots.

Piquant Co Ltd, Σεούλ: μια λύση που, μέσα από ένα σαρωτή υγρών (φασματοσκοπία), ανιχνεύει βλαβερές χημικές ουσίες, προκειμένου να συμβάλει στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Heptasense, Λισαβόνα: Μια εταιρεία που, μέσω της αναγνώρισης χειρονομιών και ανάλυση κίνησης, ενισχύει την εμπειρία του κάθε χρήστη με τα προϊόντα.

Aquabit Spirals, Τόκιο: Ένα online εργαλείο που καθιστά δυνατή την παροχή ψηφιακού περιεχομένου από διάφορα φυσικά αντικείμενα στο Smartphone.

SmartTap Ltd, Χάιφα: Φιλοδοξεί να γίνει ένα «ψηφιακό ντους», προσφέροντας πρότυπα για μειωμένη κατανάλωση νερού και ενέργειας μέσω Cloud και μηχανικής μάθησης.

Moodnode, Βερολίνο: Μια έξυπνη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές φωτισμού στο σπίτι από το Smartphone σας.

Breeze, Αμβούργο: Ένα δίκτυο από περιβαλλοντικούς αισθητήρες που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την ποιότητα του αέρα.

Ψηφιακά μέσα

Kasitoko, Νέα Υόρκη: Μια πλατφόρμα διαχείρισης δικτύων ατόμων με επιρροή στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης αλλά και των εκστρατειών προώθησης πωλήσεων.

TheMotion, Μαδρίτη: ένα εργαλείο για τις εταιρείες που δημιουργεί διαφημίσεις βίντεο σχετικά με τα προϊόντα στους καταλόγους τους, γρήγορα και εύκολα.

Fluzo, Μαδρίτη: Μια πλατφόρμα που ψηφιοποιεί τους τηλεθεατές, μετατρέποντας το περιεχόμενο και το κοινό σε πληροφορίες, καθιστώντας δυνατό να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι χρήστες και τι κάνουν.

Lobster, Λονδίνο: Μια εφαρμογή που επιτρέπει τη πρόσβαση σε video και μουσική για εκμετάλλευση marketing χωρίς το θέμα των δικαιωμάτων χρήσης.

Influencity, Μαδρίτη: Προσφέρει ανάλυση ειδικών-εμπειρογνωμόνων απ’ όλο τον  κόσμο με στόχο την προώθηση προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Itcher | Entertainment Discovery, Βαρκελώνη: Μια εφαρμογή η οποία εντοπίζει δημοφιλές περιεχόμενο διασκέδασης για να κάνει προτάσεις ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

Medianalitics Berlin, Βερολίνο: Μια πλατφόρμα στο cloud που προσφέρει analytics σχετικά με την παρουσία online των εταιρειών σε πραγματικό χρόνο.

Relendo, Βαλένσια: Μια πλατφόρμα που προσφέρει ενοικίαση προσωπικών προϊόντων από άλλους ανθρώπους κοντά μας αλλά και ενοικίαση προϊόντων από εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις