Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Geek Islands: Μαθήματα προγραμματισμού για γυναίκες και παιδιά στα νησιά

Είχαμε γνωρίσει την ομάδα Code it Like a Girl στον τέταρτο γύρο του διαγωνισμού CU Restart Up που έγινε στο Ρομάντσο πριν ένα χρόνο περίπου, με το νέο Project της ομάδας, Geek Islands, στοχεύει να εξοικειώσει γυναίκες και παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό.

Το Code it Like a Girl γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις φοιτήτριες Μαρία Δερμεντζή και Αναστασία Σιάπκα και έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τις γυναίκες στον προγραμματισμό μια και ο συγκεκριμένος τομέας έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και απαρτίζεται κυρίως από άντρες.
Η ομάδα δέχτηκε και άλλες προσθήκες στην Αθήνα και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδεύσει αρκετές γυναίκες στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού.

Το Geek Islands θα έχει διπλή υπόσταση, θα προσφέρει μαθήματα τεχνολογίας και προγραμματισμού online αλλά θα διοργανώνονται και ταξίδια από την ομάδα σε διάφορα νησιά και άλλες απομακρυσμένες περιοχές για να γίνονται επί τόπου τα σεμινάρια σε γυναίκες και παιδιά.

Ο πρώτος σταθμός των workshops θα είναι η Θάσος, όπου στις 3-5 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστήρια τεχνολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου στο Γυμνάσιο / Λύκειο του νησιού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις