Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Insurtech Startup μειώνει τα ασφάλιστρα στα αυτόνομα οχήματα

Η Root ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 στο Οχάιο των ΗΠΑ και είναι μια νέα ασφαλιστική εταιρεία η οποία υλοποιεί τεχνολογίες InsurTech και έχει βάλει στόχο να ασφαλίσει τα αυτόνομα οχήματα που έρχονται.

Έχει λάβει 12 εκατ. δολ. χρηματοδότηση από έναν επενδυτή και προσφέρει φθηνότερα και προσωποποιημένα ασφάλιστρα από τον ανταγωνισμό μια και όπως αναφέρει στον δικτυακό της τόπο ασφαλίζει μόνο τους καλούς οδηγούς.

Ο εντοπισμός των καλών οδηγών γίνεται μέσω της εφαρμογής για Smartphone που προσφέρει και η οποία καταγράφει τις οδηγικές συνήθειες των πελατών της. Με αυτό το τρόπο μπορεί και προσφέρει αρκετά χαμηλότερα ασφάλιστρα τα οποία μάλιστα είναι ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που γίνονται και ειδικά αν αυτά γίνονται σε αυτοκινητόδρομο.

Η εταιρεία ζητάει από τους πελάτες μια δοκιμαστική περίοδο τριών εβδομάδων κατά την οποία θα διαπιστώσει πόσο καλοί οδηγοί είναι με χρήση της εφαρμογής της στο Smartphone. Το σύστημα δουλεύει σύμφωνα με την εταιρεία μια και οι οδηγοί από ένα σημείο και μετά ξεχνάνε ότι καταγράφονται οι κινήσεις τους και δείχνουν το «πραγματικό τους πρόσωπο».

Ο CEO της Root, Alex Timm, πιστεύει ότι τα συστήματα αυτόνομης και υποβοηθούμενης οδήγησης είναι πιο ασφαλή από τους ανθρώπους παρά το γεγονός ότι οι υπάρχουσες τεχνολογίες βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστική φάση και έχουν εμπλακεί σε διάφορα ατυχήματα και δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα η Root προσφέρει ακόμα πιο χαμηλά ασφάλιστρα στα χιλιόμετρα που γίνονται στα οχήματα της Tesla και εφόσον ο Autopilot, το σύστημα υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης που προσφέρει η εταιρεία, είναι ενεργοποιημένος.

Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Root και Tesla σχετικά με τη χρήση του Autopilot μια και η εφαρμογή μπορεί να καταλάβει πότε έχει ενεργοποιηθεί αλλά όπως αναφέρει ο CEO της Root μια τέτοια συνεργασία θα ήταν εφικτή στο μέλλον και θα πρόσφερε ακόμα καλύτερα δεδομένα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ και ο ίδιος ο Elon Musk δεν έχει αποκλείσει μια τέτοια κίνηση η οποία θα μπορεί να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του Autopilot.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις