Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Θα γίνει το Roblox το νέο Μinecraft; Με 92 εκατ. δολ. νέα χρηματοδότηση είναι πιθανό!

Αν έχετε παιδί, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου είναι πολύ πιθανό να το έχετε δει να παίζει Roblox, ένα online παιχνίδι πολλών παικτών με κάπως «πρωτόγονα» γραφικά.

Στην ουσία πρόκειται για μια ανοικτή  – κοινωνική πλατφόρμα παικτών όπου συμμετέχουν σε εκατομμύρια δωρεάν κυρίως παιχνίδια τα οποία φτιάχνει ο κάθε παίκτης ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά αν το επιθυμεί μέσω των δωρεάν εργαλείων που προσφέρονται.

Μερικές μέρες πριν η εταιρεία συγκέντρωσε 92 εκατ. δολ. με τις Meritech Capital Partners αλλά και την Index Ventures να ηγούνται.

Η πρόσβαση γίνεται απ΄όλες τις πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων των VR με 48 εκατ. χρήστες να παίζουν παιχνίδια κάθε μήνα απ΄όλο τον κόσμο ενώ σε μέρες αιχμής η πλατφόρμα έχει δεχτεί 1 εκατ. παίκτες ταυτόχρονα!

Δημοφιλή παιχνίδια μπορεί να συγκεντρώσουν έως και 30.000 παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα και όπως καταλαβαίνουμε ένα μεγάλο μέρος της νέας μεγάλης χρηματοδότησης θα πάει σε δικτυακές και υπολογιστικές υποδομές αλλά και το σχετικό προσωπικό υποστήριξης και ανάπτυξης.

RobloxScreenShot03202017_151809852

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή απασχολεί 180 άτομα και με την ραγδαία ανάπτυξη που σημειώνει πρόκειται να τα διπλασιάσει σύντομα.
Οι παίκτες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους όπως και στο Facebook ενώ φυσικά υπάρχουν διάφορα επίπεδα προστασίας για τα παιδιά όπως για παράδειγμα η δυνατότητα απενεργοποίησης του chat από τους γονείς.

Τα χρήματα για το Roblox, το οποίο ιδρύθηκε το 2005 στις Η.Π.Α., βγαίνουν από την αγορά του ψηφιακού νομίσματος Robux μέσω του οποίου εξατομικεύεις τον χαρακτήρα σου αλλά και αγοράζεις διάφορα αντικείμενα στα παιχνίδια ή και την πρόσβαση στα πιο δημοφιλή.

Εδώ και μερικά χρόνια το Roblox έχει δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργούς παιχνιδιών να παίρνουν ένα μέρος από τα χρήματα που καταναλώνονται στα παιχνίδια τους οι οποίοι μάλιστα έχουν δημιουργήσει επαγγελματικές ομάδες ανάπτυξης μια και τα έσοδα μπορεί να φτάσουν και τις 50.000 δολ. / μήνα.

Τέλος, το Roblox αποφάσισε να περάσει και στα κανονικά παιχνίδια παρουσιάζοντας 40 φιγούρες φτιαγμένες από τους χρήστες ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια ταινία βασισμένη στα πιο δημοφιλή παιχνίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις