Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Google δεν θα επιστρέψουν στα γραφεία τους

Ειδικότερα στην ευρωπαϊκή ζώνη, οι υπάλληλοι θα αργήσουν προς το παρόν να επανέλθουν στα γραφεία τους με αφορμή την μετάλλαξη Όμικρον.

Η Google δεν θα απαιτήσει τελικά από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία τους στις 10 Ιανουαρίου όπως αναμενόταν, σύμφωνα με email που εστάλη στους ίδιους την Πέμπτη και το CNBC. Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας της εταιρείας, Chris Rackow, έγραψε στο email προς τους εργαζόμενους ότι θα περιμένει μέχρι το νέο έτος για να εκτιμήσει πότε πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στα γραφεία τους. Επομένως, δεν θα υιοθετήσουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας με βάση την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η νέα οδηγία έρχεται μετά από αρκετές αναβολές όταν οι υπάλληλοι θα εργάζονταν στην αρχή μόνο για τρεις φορές την βδομάδα από το γραφείο τους και τις υπόλοιπες κατ’ οίκον. Αξιωματούχοι υγείας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δηλώνουν ότι ανησυχούν πως η νέα μετάλλαξη του Covid-19 omicron, θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη και να διαφύγει την προστασία των εμβολίων.

Η Google αναφέρει στο μήνυμα που στάλθηκε στους εργαζόμενους ότι θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες τοποθεσίες να αποφασίσουν οι ίδιες το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στα γραφεία ενώ ειδικές ομάδες της εταιρείας θα καθορίζουν τα επίπεδα κινδύνου κάθε γραφείου-γεωγραφικής βάσης. Ο Rackow δήλωσε ωστόσο ότι ενώ οι εργαζόμενοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις 10 Ιανουαρίου, η εταιρεία εξακολουθεί να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να έρχονται “όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Παράλληλα, η εταιρεία θα δώσει ένα περιθώριο 30 ημερών για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν σε υβριδικό πρόγραμμα την ίδια στιγμή που εξετάζει πιο ευέλικτους τρόπους εργασίας. Η Google έχει ανοίξει μέχρι στιγμής το 90% των γραφείων της στις ΗΠΑ και, τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν το 40% των υπαλλήλων της έκανε κανονικά την εμφάνιση του στις εγκαταστάσεις της.

Αν και το email του Rackow δεν αναφέρει ρητά την τελευταία μετάλλαξη του κορωνοϊού, η Google φέρεται να είπε στους υπαλλήλους της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ότι θα αναβάλει γενικότερα το σχέδιο επιστροφής στα γραφεία της για αυτές τις τοποθεσίες λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει ακόμη χάρη των νέων συνθηκών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις