Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον 5ο κύκλο του egg!

Τελικά έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, έστω και με τις διαφορετικές προδιαγραφές των Startups. Σχεδόν 2.500 εγγραφές πραγματοποιήθηκαν στον δικτυακό τόπο του egg για τον 5ο κύκλο. 

Φυσικά δεν κατατέθηκαν 2.500 επιχειρηματικά σχέδια με καινοτόμες και ξεχωριστές ιδέες, και οι αιτήσεις θα είναι σαφώς λιγότερες,  αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός που δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια γενική κινητοποίηση και κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη στρατηγικών κατευθύνσεων από πλευράς κράτους και οικοσυστήματος για να εκμεταλλευτούμε αυτή την δυναμική και να ανέβουμε επίπεδο.

Ας δούμε μερικά στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Tεχνολογίες & Eφαρμογές Πληροφορικής – Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, οι Κατασκευές κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών ήταν οι κλάδοι του Τουρισμού-Πολιτισμού και του FinTech, που μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ, αναδεικνύονται σε κορυφαίες επιλογές των ενδιαφερομένων του 5ο κύκλου.

Η επέκταση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα 49 έτη διεύρυνε τον αριθμό των ενδιαφερομένων, και πλέον περίπου το 15% επί του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία 41-49 ετών. Παράλληλα, η δυνατότητα που δόθηκε για πρώτη φορά σε πολίτες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο στον 5ο κύκλο του egg, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αιτήσεις με κατανεμημένες, πιο δυναμικές και πιο εξωστρεφείς ομάδες, με συμμετέχοντες από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 33% των ατόμων που κατέθεσε έγκυρο επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως αντικείμενο σπουδών τις επιστήμες μηχανικού, το 32% τις επιστήμες οικονομίας & διοίκησης, το 17% τις θετικές επιστήμες, το 15% τις ανθρωπιστικές, νομικές & κοινωνικές επιστήμες και περίπου το 3% τις επιστήμες υγείας.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων από την οποία θα αναδειχθούν τον Ιούνιο οι 30 ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το πρόγραμμα με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις