Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η VentureFriends συγκέντρωσε 20 εκατ. ευρώ – Το επόμενο βήμα η επένδυση σε Ελληνικές Startups λογισμικού

Το Ελληνικό Fund επιχειρηματικών κεφαλαίων VentureFriends ολοκλήρωσε την άντληση χρηματοδότησης συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και αναμένεται να αξιοποιήσει στην πραγματοποίηση επενδύσεων σε εγχώριες Startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, αλλά και εν γένει της υψηλής τεχνολογίας οι οποίες βρίσκονται σε seed στάδιο.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως κάτι παραπάνω από το μισό ποσό συνολικά συγκεντρώθηκε πέρυσι, ενώ ήδη η VentureFriends έχει πραγματοποιήσει περίπου 20 επενδύσεις.

VF Portfolio _
Σύμφωνα με τον Απόστολο Αποστολάκη, έναν από τους δύο βασικούς partners της εταιρείας (ο έτερος είναι ο Γιώργος Δημόπουλος), το fund σχεδιάζει να επενδύσει ποσά που θα κυμαίνονται μεταξύ 250.000 και 500.000 ευρώ και θα μπορούν να ανέρχονται στα επίπεδα του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Apostolakis_250
O Απόστολος Αποστολάκης

Το πρωταρχικό ενδιαφέρον της VentureFriends εστιάζεται σε Startups που διακρίνονται από ισχυρή ομάδα συνεργατών και παράλληλα καταφέρνουν να έχουν – έστω και περιορισμένα -έσοδα, ενώ δραστηριοποιούνται στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, των e-marketplaces, του Software as a Service (SaaS), των AdTech, αλλά και των on-demand υπηρεσιών.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης: “Αναζητούμε καινοτόμες ιδέες, εφαρμογές και προϊόντα τα οποία με τη σειρά τους διασφαλίζουν την επίλυση μεγάλων όσο και σημαντικών προβλημάτων, τα οποία συνήθως χρονίζουν”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις