Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O CEO της Apple ανακοίνωσε ταμείο επενδύσεων στη βιομηχανική παραγωγή υψηλής τεχνολογίας

Φαίνεται ότι οι πιέσεις που άσκησε ο πρόεδρος Trump στην επιχειρηματική ελίτ των ΗΠA έπιασαν τόπο μια και ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου 1 δισ. δολ. για να υποστηρίξει την βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης.

Στόχος είναι να επιστρέψει η παραγωγή των Smartphones και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας από την Κίνα στις Η.Π.Α., μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, μια η Κινέζοι έχουν βελτιστοποιήσει και εξελίξει σε απίστευτο βαθμό το όλο σύστημα παραγωγής εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα, μεγάλες παραγωγικές ικανότητες και χαμηλά κόστη.

Αν και δεν αναφέρθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες από τον Tim Cook, πέρα από το ότι η πρώτη επένδυση θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο, ο CEO της Apple ανέφερε στη συνέντευξη στο CNBC ότι είναι υπερήφανος που η εταιρεία του θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης, κάτι που έχει κάνει σε άλλους τομείς με την λειτουργία και υποστήριξη των προϊόντων της Apple στις Η.Π.Α.

Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν και άλλες υποστηρικτικές θέσεις εργασίας τριγύρω τους με μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.
Αν και δεν αναφέρθηκε απευθείας στον πρόεδρο Τράμπ, ωστόσο ανέφερε τη πρόθεσή του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, αλλά και με άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις