Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 8 νικητές του βραβείου “Στέλιος Χατζηιωάννου 2017”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ανακοίνωση των οκτώ νικητών του βραβείου «Στέλιος Χατζηιωάννου Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2017» στο κτίριο του ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου από τον ίδιο τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία. Ρεκόρ συμμετοχών είχαμε φέτος με 89 αιτήσεις, με το ίδρυμα να έχει δώσει στα δέκα έτη του βραβείου 600.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου αναφέρθηκε στις φιλανθρωπικές δράσεις του ιδρύματος στην Αθήνα, όπου καθημερινά μοιράζονται 25.000 σνακ και τρόφιμα, αλλά και στην εντυπωσιακή συμμετοχή επιχειρηματικών προσπαθειών για το βραβείο του 2017 και κατέληξε: «Σε μια χρονιά σταθμό για τη διοργάνωση του θεσμού που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια, η συμμετοχή νέων επιχειρηματιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι παράλληλα εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ότι τόσοι νέοι άνθρωποι, κόντρα στην Ελλάδα της κρίσης, επιλέγουν να τολμήσουν, να επενδύσουν στα όνειρά τους και τελικά να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας τους. Η δημιουργικότητα, η προσπάθεια, η καινοτομία και η αφοσίωση στο στόχο τους, σε συνδυασμό με το υγιές επιχειρηματικό μοντέλο που παρουσίασαν, βοήθησε τις εταιρείες που έφθασαν στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης, να διακριθούν. Όσο υπάρχουν νέοι με ουσιαστικό όραμα, αποφασιστικότητα και διάθεση για δουλειά και ρίσκο, όπως οι  συμμετέχοντες στο βραβείο, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα βγει από την κρίση».

Τα 100.000 ευρώ του βραβείου τα μοιράστηκαν οκτώ ομάδες, επτά από 10.000 ευρώ και μια με 30.000 ευρώ.

Την πρώτη θέση και τα 30.000 ευρώ κέρδισε η Meliraμε την παραγωγή μελιών υψηλής ποιότητας αλλά και συναφών προϊόντων.

Τα βραβεία των 10.000 ευρώ κέρδισαν οι ομάδες:
– Agroknow, προσφέρει συμβουλευτική, έρευνα και σχετικές υπηρεσίες στον αγροδιατροφικό τομέα βασισμένες σε ανοιχτά δεδομένα.
– Athens Insiders, προσφέρει εξατομικευμένες και εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες.
– Chimera, προσφέρουν ξεχωριστά ποτά με βάση το κρασί.
– Choureal, Ζαχαροπλαστείο με ειδίκευση τα σου και το προφιτερολ απο τη Θεσσαλονίκη.
– Elixir, προσφέρει υπηρεσίες υγείας, ευεξίας και καλλωπισμού.
– Relevance, προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακού marketing.
– Sea You Soon, δημιουργία πετσετών θαλάσσης με προσεγμένο σχεδιασμό.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε τον νικητή του 2016 ο οποίος ήταν η εταιρεία Sun of a Beach και αυτούς των περασμένων ετών: Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).

Stelios_2017_1

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις