Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του πρώτου COSMOTE Hackathon

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy ο πρώτος COSMOTE Hackathon με μεγάλη συμμετοχή και αρκετές πρωτότυπες ιδέες. Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ACEin.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Μιχάλης Τσαμάζ, Γεώργιος Αθανασόπουλος, Γεώργιος Δουκίδης οι οποίοι εξέτασαν τις ιδέες και τα επιχειρηματικά πλάνα 14 ομάδων με 45 συνολικά συμμετέχοντες.

Την πρώτη θέση και το βραβείο των 5.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα LocEye από την Θεσσαλονίκη η οποία έφτιαξε ένα σύστημα παρακολούθησης του σημείου που εστιάζουν τα μάτια μας έτσι ώστε να παράγονται πολύτιμα δεδομένα και analytics για περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση.

Την δεύτερη θέση και το πακέτο Samsung Smartphone και GearVR κέρδισε η ομάδα Kiii η οποία έφτιαξε έναν «ρομαντικό» messenger μέσω του οποίου ο χρήστης αφήνει ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο (γεωγραφικό) σημείο και μόνο εκεί μπορεί να το δει ο παραλήπτης.

Την τρίτη θέση και τις δωροεπιταγές 300 ευρώ για τα καταστήματα Γερμανός κέρδισε η ομάδα Iris η οποία έφτιαξε ένα chatbot το οποίο παίζει παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο με τους χρήστες.

Τέλος, η ομάδα SentiGeek, η οποία πέρασε και στην δεκάδα του MITEF Greece Startup Competition 2017, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για στρατηγικές αποφάσεις.

Ο διαγωνισμός θα έχει και συνέχεια όπως ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις