Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού “Chemistry Rediscovered”

Η Ελλάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με τον τίτλο «Chemistry Rediscovered», ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την European Young Chemists Network (EYCN) της EuCheMS, με τη συμμετοχή της ομάδας Mad about Science από το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής της Νέας Σμύρνης.

H ομάδα του Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής παρουσίασε το πείραμα με τίτλο “Construction of a natural dye sensitized solar cell (DSSC) based on beetroot”.  Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες Μαριάννα-Φανουρία Μητσιώνη, και Ειρήνη Σεργεντάνη, τον μαθητή Χαρίλαο Πίπη και τον επιβλέποντα καθηγητή Χριστόδουλο Μακεδόνα.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών, (ΕΕΧ), ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EuCheMS, διοργάνωσε το εθνικό τμήμα του διαγωνισμού, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, από το οποίο έγινε η επιλογή των δύο συμμετοχών της Ελλάδας.

Εκπρόσωπος της ΕΕΧ δήλωσε: «Αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες μαθητών και μεντόρων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, για τον χρόνο, την επιμονή, τον ενθουσιασμό, την αγάπη για τη Χημεία και την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να ετοιμάσουν πολύ υψηλής ποιότητας projects κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, καθώς και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για τη δέσμευση, τον ενθουσιασμό και τα αυστηρά κριτήρια με τα οποία έφτασαν στην τελική επιλογή.
Η διάκριση της Ελλάδας στον 1ο Διαγωνισμό καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες για την συνέχεια για την οποία η ΕΕΧ υπόσχεται καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση και ελπίζει σε μεγάλο αριθμό συμμετοχών υψηλού επιπέδου, ώστε η Χημεία να αναδειχθεί στην κοινωνία, η Ελληνική Χημική Εκπαίδευση στη Δευτεροβάθμια να αναδειχθεί στην Ευρώπη και να μας κάνει υπερήφανους.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις