Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Gigabit Society” και στην Ελλάδα μέχρι το 2020!

Η Ελλάδα παραμένει στην ουρά της Ευρώπης αναφορικά με τις υποδομές και τις ταχύτητες γρήγορου Internet αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μέχρι το 2020 θα έχουν αναπτυχθεί πολλά δίκτυα οπτικών ινών στο σπίτι μας, με ταχύτητες επιπέδου Gigabit, ενώ αναμένεται και κρατική επιδότηση για τις εγκαταστάσεις στο σπίτι για τους καταναλωτές, κάτι που εξηγεί και τις απανωτές ανακοινώσεις όλων των μεγάλων δικτύων στη χώρα μας.

Την αρχή έκανε ο ΟΤΕ, o οποίος μάλλον ήταν διστακτικός στην ανάπτυξη οπτικών ινών, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην εξέλιξη του VDSL έτσι ώστε αυτό να αγγίξει τα 100+ Mbps.
O OTE έχει ανακοινώσει επενδύσεις 1,5 δισ. Ευρώ για επενδύσεις Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA), σε σταθερές και κινητές συνδέσεις, έτσι ώστε να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το υπάρχων δίκτυο οπτικών ινών.

Ακολούθησε το Forthnet με την ανακοίνωση της μεγάλης κινεζικής επένδυσης σε αυτό, μέσω της συνεργασίας που έχει με τη ΖΤΕ, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στις αστικές περιοχές της χώρας.

Και χθες, Wind και Vodafone ανακοίνωσαν την έγκριση από την ΕΕΤΤ τριετών επενδυτικών έργων για ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών στην χώρα, με 500.000 γραμμές η Wind επιπέδου Gigabit. Πρόσφατα η Wind παρουσίασε τη πρώτη μεγάλη εγκατάσταση οπτικών ινών στην Καλαμάτα με τις υπόλοιπες περιοχές όπου ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση να είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις