Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γυναίκες με λόγο στο mellon τους

Ένα πρωτότυπο και ουσιαστικό δίκτυο, το Mellon Double U, για την ενδυνάμωση των γυναικών που βάλλονται από ανεργία, οικονομική ανασφάλεια και φτώχεια, ξεκίνησε κυρίως από τις ίδιες τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης, στο πλαίσιο της βραβευμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon (πρόγραμμα που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. knowl, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Αυτός που πλήττεται περισσότερο σε περιόδους κρίσης, είναι συνήθως αυτός που φέρει και το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βρίσκεται, και δυστυχώς, αυτός που πρέπει να ανακαλύψει τα μεγαλύτερα αποθέματα δύναμης για να βελτιώσει την κατάστασή του. Η γυναικεία ανεργία συνεχίζει να είναι αρκετά υψηλότερη από την αντρική, αλλά και από το ποσοστό της συνολικής ανεργίας στην Ελλάδα (Γυναίκες 26,7% // Άνδρες 19,1% // Σύνολο 22,5%), γεγονός που αναδεικνύει δομικά προβλήματα που προϋπήρχαν της κρίσης σε σχέση πάντα με τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα ανέλιξης των γυναικών στην αγορά εργασίας, καθώς και του ρόλου – οικονομικού, κοινωνικού – που επιφυλάσσεται στις γυναίκες.

Το δίκτυο Mellon Double U απολαμβάνει ήδη εντυπωσιακή ανταπόκριση από τις γυναίκες, γιατί μιλάει στην καρδιά τους και τη γλώσσα τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά. Πρόκειται για ένα δίκτυο φτιαγμένο από γυναίκες για γυναίκες, χωρίς απολύτως κανένα κόστος, συμμετοχικό, εθελοντικό και ανοικτό στην αλληλο-υποστήριξη, την έμπνευση και την άντληση θάρρους από τις γυναίκες που μάχονται και διεκδικούν, και όσες μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων άλλων γυναικών.

Οι καλές μαρτυρίες από τις ίδιες τις συμμετέχουσες είναι μέρος της διαφοροποίησής του για την αξία που παράγει.

Τη σύλληψη και γενικότερη εποπτεία του δικτύου Double U έχει η Όλγα Σταυροπούλου, Chief Visionary Officer και Μέλος ΔΣ της Κοιν.Σ.Επ. knowl, η οποία δήλωσε σχετικά: “Ιστορίες οικονομικής ανασφάλειας, παραίτησης από τη ζωή, απειλής, αλλά και διεκδίκησης, επιτυχίας πέρα από κοινωνική και οικονομική θέση και δύναμη, πέρα από πρότυπα γυναικών σε θέσεις με υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κύρος, τα οποία δεν πρέπει να προσπερνάμε, αλλά ούτε και να επιβάλλουμε ως πρότυπα-καλούπια, στα οποία η μοναδικότητα της κάθε γυναίκας πρέπει να στριμωχτεί για να ταιριάξει”.

Σημειολογικά, το δίκτυο ξεκίνησε με πρώτη δράση τρεις βιωματικές συναντήσεις στην Αυτό-Συμπόνοια (Self – Compassion), με τα ερευνητικά δεδομένα να υποστηρίζουν ότι η καλλιέργειά της αυξάνει τα επίπεδα της ψυχικής ανθεκτικότητας, της ευζωίας και της παραγωγικότητας των ατόμων, ενώ παράλληλα περιορίζει τα αισθήματα άγχους και κόπωσης από τον καθημερινό φόρτο. Το εργαστήριο διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. knowl με την υποστήριξη της Vodafone Ελλάδας και εισηγήτρια την ψυχολόγο Ελισάβετ Κάλμπαρη, ιδρύτρια της εταιρείας Self Balance.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις