Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Station F ξεκίνησε τη λειτουργία του και ανακοινώνει νέο πρόγραμμα για “Startuppers σε ανάγκη”

Πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια του μεγαλύτερου κέντρου Startups στον κόσμο παρουσία του Γάλλου Προέδρου Macron, της Δήμαρχου Παρισίων Hidalgo, του εμπνευστή και βασικού χρηματοδότη Xavier Niel αλλά και των 1.500 ιδρυτών που θα στεγάσουν τις Startups τους στο STATION F.

Το ιστορικό κτίριο – πρώην σιδηροδρομικός σταθμός – των 34.000 τετραγωνικών μέτρων θα φιλοξενήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα Startups από την ερχόμενη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 3.000 επιχειρηματιών, επενδυτών, τεχνολογικών εταιρειών, δημόσιων υπηρεσιών, ειδικών σε δημιουργία πρωτότυπου hardware κ.λπ.

Πάνω από 25 διαφορετικά προγράμματα επιτάχυνσης είναι διαθέσιμα στο Station F, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος του STATION F για νεοσύστατες επιχειρήσεις, που ονομάζεται Founders Program, αλλά και του νέου Fighters Program για επιχειρηματίες από αναπτυσσόμενες χώρες, φτωχές περιοχές αλλά και μετανάστες.

Περισσότεροι από 2.300 αιτούντες,
πάνω από 50 χώρες, μόνο για το Founders Program

Το Founders Program του STATION F θα φιλοξενήσει 200 Startups απ’ όλο τον κόσμο με το 40% των νεοσύστατων επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν γυναίκες ιδρυτές. Το πρόγραμμα έλαβε περισσότερες από 2.300 αιτήσεις από περισσότερες από 50 χώρες. Οι χώρες με τους περισσότερους αιτούντες περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Το μηνιαίο κόστος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι 195 ευρώ ενώ από το 2018 θα λειτουργήσει και ένας ξενώνας δυναμικότητας 600 ατόμων.

Νέο Fighters Program του STATION F
για «υποβαθμισμένους» επιχειρηματίες

Το νέο πρόγραμμα σχεδιάστηκε για επιχειρηματίες από κάποιο μειονεκτικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους που μεγάλωσαν σε φτωχά προάστια ή αγροτικές περιοχές, μετανάστες που αγωνίστηκαν να ενταχθούν, πρόσφυγες, άτομα με δύσκολες προσωπικές ιστορίες που αισθάνονται ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να δημιουργήσουν μια Startup και εργάζονται ήδη πάνω σε μια ιδέα.

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους πόρους του Founders Program δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Fighters Program από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου 2017 και οι επιλεγμένες εταιρείες θα ενταχθούν στο SΤΑΤΙΟΝ F τον Ιανουάριο του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις