Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyclefi: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Η Cyclefi, η εκπτωτική υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το μεγάλης κλίμακας πιλοτικό της πρόγραμμα στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το οποίο, με βάση τις μετρικές αναλύσεις, αποδεικνύεται πως στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση της αξιολόγησης της προτεινόμενης υπηρεσίας της Cyclefi, αποδεικνύεται ο μεγάλος θετικός αντίκτυπος της υπηρεσίας τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, για τους συνεργαζόμενους δήμους και τους συμμετέχοντες πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το ΚΔΑΥ Κορωπίου, τα οποία στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με τα στοιχεία της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, προκύπτει πως η Cyclefi, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δύο μηνών, κατόρθωσε να πετύχει αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμμάτων συσκευασίας στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, από 4,5% των αστικών στέρεων αποβλήτων, που είναι ο μέσος όρος των τριών τελευταίων ετών, σε 6% κατά τη διάρκεια εφαρμογής της υπηρεσίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο παρακάτω Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε την 30/06/2017, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο Γιώργος Στέγγος της Cyclefi δήλωσε με την αφορμή της ολοκλήρωσης του πιλοτικού προγράμματος: «Ουσιαστικά, με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε για το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, δαπάνες ύψους 1.120€. Αν αναλογιστεί κανείς το σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε το πιλοτικό μας πρόγραμμα, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τη δυναμική, την αποτελεσματικότητα και την χρησιμότητα που εμφανίζει η λύση μας. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζουμε πως αν η υπηρεσία μας συνέχιζε να εφαρμόζεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 34.067€. Η παραπάνω εξοικονόμηση, σε ένα καλό σενάριο, θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 100.000 €, εξαιτίας της προβλεπόμενης αυξημένης συμμετοχής και εμπλοκής των πολιτών με τη διαδικασία της ανακύκλωσης, και επομένως της αναμενόμενης αύξησης της συνολικής ποσότητας απορριμμάτων συσκευασίας, που τελικά δεν θα οδηγούνται για θάψιμο στα ΧΥΤΑ, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, με τις κακές και υψηλού κόστους πρακτικές που ακολουθούνται.

Η παραπάνω εντυπωσιακή διαπίστωση, αποτελεί για όλους εμάς εδώ στη Cyclefi, την επιβεβαίωση της πρότασής μας και το έναυσμα ώστε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και όρεξη την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που με την υποστήριξή του βοήθησε να αποδειχτεί η εφαρμοσιμότητα της πιο επαναστατικής λύσης, για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης της χώρας»
.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις