Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H εξαγορά της Innoetics από την Samsung είναι κοντά στα επίπεδα του Taxibeat!

Η αυτοχρηματοδοτούμενη Startup Innoetics δούλευε κάτω από τα ραντάρ από το 2006 αναπτύσσοντας ένα σύστημα συνθετικής ομιλίας μέσω υπολογιστή και φωνητικών εντολών, το οποίο προφανώς ήταν μέσα στα κορυφαία τεχνολογικά σε όλο τον κόσμο. Η Samsung θέλοντας να αντιμετωπίσει άμεσα τον έντονο ανταγωνισμό στο χώρο των ψηφιακών βοηθών την εξαγόρασε με ένα ποσό κοντά στα 40 εκατ. που έδωσε η Daimler για το Taxibeat!

Οι πληροφορίες από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, απ΄όπου η Innoerics είναι spin-off, παρότι δεν αναφέρουν το ποσό της εξαγοράς κάνουν λόγο για «μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας και ως την μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού Ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες». Με χθεσινό άρθρο το Techcrunch δημοσιεύει την είδηση και δικές του πληροφορίες οι οποίες προσδιορίζουν το τίμημα της εξαγοράς λίγο κάτω από αυτή του TaxiBeat!

Σε άρθρο του Fortune Greece ο CEO της Innoetics, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, αναφέρει ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με την όλη διαδικασία της εξαγοράς να κρατά περίπου πέντε μήνες με το ενδιαφέρον να ξεκινά μετά τις επαφές της Innoetics για τη πρώτη της χρηματοδότηση.

Οι μέχρι στιγμής πελάτες της Innoetics είναι εταιρείες που ενδιαφέρονται για υπηρεσίες φωνητικών εντολών μέσω API αλλά μετά την εξαγορά από τη Samsung οι συνεργασίες αυτές τερματίζονται με την τεχνολογία αποκτά B2C διάσταση μια και θα τη δούμε να συνοδεύει τον ψηφιακό βοηθό Bixby της Samsung στα Smartphones της ή και αυτόνομα σε άλλες συσκευές μια και επείγεται να αντιμετωπίσει την κυρίαρχο Alexa της Amazon, την Siri της Apple και το Google Assistant.

Η ομάδα των οκτώ ατόμων θα παραμείνει στην Αθήνα και όπως επισημαίνει ο Αιμίλιος: «δεν είναι μόνο δική μας επιτυχία αυτό που έγινε. Μπορεί να παραδειγματίσει κι άλλους. Άλλωστε, αν τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο η Samsung, γιατί να μην γίνει και με κάποια άλλη εταιρεία;».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις