Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη συνεργασία Apple – PayPal: Tο “singularity” στο χρηματοπιστωτικό χώρο είναι κοντά;

Apple και PayPal κινούνται στα όρια της φιλικής αντιμετώπισης και συνεργασίας με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα μια και έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε 800 εκατομμύρια χρήστες η μια και σε 200 εκατ. η άλλη και ασχολούνται με τον ένα ή άλλο τρόπο με διάφορα προϊόντα FinTech.

Εφόσον το θελήσουν και οι δυο εταιρείες, αλλά και οι Google και Samsung, μπορούν να μετατρέψουν τις τράπεζες και τις εταιρείες καρτών σαν ένα επίπεδο υπηρεσιών υποδομών το οποίο θα χάσει την όποια καινοτομία και προσωπικότητα και θα λειτουργεί στο υπόβαθρο της κάθε πλατφόρμας OS.

Το PayPal ειδικά έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με τις εταιρείες καρτών αλλά τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις τους δείχνουν να έχουν εξομαλυνθεί και να προχωράνε σε στρατηγικές συνεργασίες. Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες Blockchain αλλά και ο κόσμος εμπιστεύεται τα Smartphones σαν μέσα πληρωμών τόσο ερχόμαστε κοντά στο λεγόμενο «singularity» στο χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, το οποίο θα αλλάξει τα πράγματα όπως τα γνωρίζουμε.

Συνεργασίες σαν και αυτή της Apple με την PayPal σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη μια και σε 12 χώρες αρχικά οι χρήστες iOS θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για τις διάφορες υπηρεσίες της Apple και ειδικά για τις εφαρμογές του App Store και μέσω PayPal.

Το «χρυσωρυχείο» του App Store παράγει κοντά στα 40 δισ. δολ. κάθε χρόνο, με το 30% να πηγαίνει Apple, οπότε ακόμα και με μια μικρότερη προμήθεια, το PayPal μπορεί να δει μια νέα ροή εσόδων να δημιουργείται μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εφαρμογή iMessage θα εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες δυνατότητες FinTech στο επερχόμενο iOS 11 κάτι που κάνει αυτή τη μεγάλη συνεργασία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις