Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

6 στις 10 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις εξετάζουν υλοποιήσεις blockchain

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Juniper Research 6 στις 10 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, άνω των 20.000 υπαλλήλων, εξετάζουν ή βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης εφαρμογών blockchain.

Στην έρευνα Blockchain Enterprise Survey συμμετείχαν σχεδόν 400 στελέχη εταιρειών, από Startups μέχρι πολυεθνικές, και ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν φτάσει σε σημείο Proof of Concept, τα δυο-τρίτα υπολογίζουν ότι το blockchain θα ενσωματωθεί στα υπάρχοντα συστήματα μέχρι το τέλος του 2018.

Οι εκκαθαρίσεις συναλλαγών, το κτηματολόγιο και τα ψηφιακά νομίσματα είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις υλοποιήσεων αλλά όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνας υπάρχουν αρκετά ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και σημαντικά εμπόδια.

Οι εταιρείες που θα επωφεληθούν περισσότερο από το blockchain είναι αυτές που θέλουν τη βέλτιστη διαφάνεια στις διάφορες συναλλαγές, αυτές που βασίζονται ακόμα σε έντυπα αρχεία και αυτές που διαχειρίζονται και αποστέλλουν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας όμως σημειώνουν ότι παρόλα τα προφανή πλεονεκτήματα του blockchain υπάρχουν μερικά σημαντικά ζητήματα όπως η διασύνδεση των υπάρχοντων συστημάτων με τα νέα αλλά και το μεγάλο «disrupt» που θα επιφέρει στο εσωτερικό και εξωτερικό οικοσύστημα των μεγάλων εταιρειών με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Ήδη αναφέρονται «αντιστάσεις» από τα τμήματα των εταιρειών στο να χάσουν μέρος των αρμοδιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες ενώ και οι πελάτες εμφανίζονται διστακτικοί στη νέα τεχνολογία μια και αφορά και αυτούς.

Τέλος, αναφέρεται ότι ίσως στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να προηγηθούν εσωτερικές αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν τις διαδικασίες και τη διαχείριση των δεδομένων και αργότερα να περάσουν στις τεχνολογικές αλλαγές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις