Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Λισσαβόνα και το Factory θα λειτουργήσουν “Startup Factory” 11.000 μ2

Στα χνάρια του Station F του Παρισιού κινείται και η Λισσαβόνα, με τον Δήμο της πόλης να συνεργάζεται με το Factory, που δημιουργεί χώρους Startup hubs, για τη δημιουργία του Factory Λισσαβόνας των 11.000 τμ.

Το γερμανικό Factory ξεκίνησε το 2012 και προσφέρει υπηρεσίες στέγασης σαν υπηρεσία σε Startups όπως αναφέρει στον δικτυακό του τόπο. Αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί, να διαμορφώνει και να ενοικιάζει μεγάλους χώρους στέγασης αναπτυσσόμενων Startups και μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών οι οποίες μπορεί και να διπλασιάσουν το προσωπικό τους μέσα σε 12 μήνες.

Πρόκειται για πρώτη διεθνή επέκταση του Factory σε συνεργασία με τον Δήμο Λισσαβόνας και το Startup Lisboa σε δυο κτήρια σίτισης του Πορτογαλικού στρατού του 1953. Βρίσκονται σε μια περιοχή που ανθίζει η μικρο-ζυθοποιία και το δημιουργικό-καλλιτεχνικό οικοσύστημα , δίπλα στο ποτάμι, στη περιοχή Beato.

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών το 2018 θα προσφέρει χώρους γραφείων από 100 τμ έως 2.000 τμ. και θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 500 υπαλλήλους και Startup founders. Ήδη η Mercedes και το Web Summit έχουν κλείσει χώρους γραφείων εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις