Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To RTL Group επενδύει στην VR Startup Inception και βάζει Έλληνα στο Δ.Σ.

Την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησής της με την άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 15 εκατ. δολ., ανακοίνωσε η Ισραηλινή εταιρεία Inception, η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα δημιουργίας και διανομής περιεχομένου Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality).

Της σχετικής διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκε το RTL Group, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν μια σειρά από άλλοι επενδυτές, όπως λ.χ. οι James PackerGigi Levy-Weiss και iAngels.

Με τα κεφάλαια που άντλησε, η Inception θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει σημαντικά τον κατάλογο περιεχομένων της, να βελτιστοποιήσει την τεχνολογική της πλατφόρμα, καθώς επίσης και να ενδυναμώσει την συνολικότερη ανάπτυξή της με το στόχο της είναι γίνει το YouTube του VR.

H πλατφόρμα της Inception δίνει τη δυνατότητα σε δημιουργούς περιεχομένου VR να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συσκευές της αγοράς: Oculus Rift, Samsung Gear, iOS, Android, Google Daydream αλλά και στα Microsoft Windows Mixed Reality και Sony PSVR.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε λειτουργία πάνω 2,1 εκατ. συσκευές VR σε όλο τον κόσμο με τη πρόβλεψη να φτάσουν τα 81 εκατ. το 2021.

Χρίστος ΣχίζαςΟ Χρήστος Σχίζας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ομαδικών Συνεργιών του RTL Group, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Inception, ανέφερε σχετικά:  «Αναμφίβολα, η εικονική πραγματικότητα (VR) αποτελεί ένα νέο μέσο για το περιεχόμενο και τις δημιουργικές ιδέες, που ειρήσθω εν παρόδω βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριοποίησής μας. Οπότε, είναι απολύτως φυσικό να διερευνήσουμε τρόπους να αυξήσουμε το συνολικό βίντεο-σύμπαν μας με αυτό το νέο μέσο. Βλέπουμε σαφείς δυνατότητες για συνεργίες με το υπάρχον χαρτοφυλάκιο παραγωγής περιεχομένου, δικτύων πολλαπλών πλατφορμών και διαφημιστικών λύσεων. Η εμπειρία της Inception και το επιχειρηματικό πνεύμα της θα ταιριάξουν απόλυτα με την παράδοση και τις δυνατότητές μας».

Ο Χρήστος Σχίζας προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα και το 2011 έγινε στέλεχος του Alpha Media Group, μια εταιρεία τότε του RTL Group. To 2012 πέρασε στη διοίκηση της ENEX, της παγκόσμιας ένωσης τηλεοπτικών σταθμών, και το 2016 μετακινήθηκε στο RTL Group.

To RTL Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων στον κόσμο με 56 τηλεοπτικά κανάλια, 31 ραδιοφωνικούς σταθμούς και μεγάλη παρουσία στη παραγωγή περιεχομένου όλων των ειδών και ειδικά ψηφιακού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις