Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του Bank of Cyprus FinTech Hackathon

Η Tράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Crowdpolicy διοργάνωσαν το πρώτο fintech hackathon στην Κύπρο, με την Crowdpolicy να αναλαμβάνει την επιχειρησιακή και τεχνική υποστήριξη τουhackathon καθώς και την υλοποίηση του API sandbox και του bocAPI developers portal για την Τράπεζα Κύπρου.

Ο βασικός στόχος ήταν η δημιουργία του απαραίτητου οικοσυστήματος γύρω από το Fintech και ανάπτυξη συνεργιών για τη χρήση των παραγωγικών API της Τράπεζας Κύπρου από ενδιαφερόμενους developers, startups και εταιρίες.

Στο boc hackathon #fintech συμμετείχαν τελικά 17 ομάδες με συνολικά 60 developers ενώ οι ιδέες που παρουσιάστηκαν στο απαραίτητο pitching κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των σύγχρονων τάσεων στο fintech όπως banking chatbots, blockchain applications, mobile payments, wallets, piggy accounts και άλλα.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 45 μέντορες προερχόμενοι από την Τράπεζα Κύπρου, τους υποστηρικτές, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα ενώ το υψηλό επίπεδο των ομάδων και των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν δυσκόλεψε ιδιαίτερα την απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Το 1ο βραβείο αξίας 6.000 ευρώ έλαβε η ομάδα figpay με την εφαρμογή τους για πληρωμές χωρίς κανένα απολύτως εξοπλισμό και με τη βοήθεια αναγνώρισης προσώπου.

Το 2ο βραβείο αξίας 4.000 ευρώ έλαβε η ομάδα Empty Coffee Cups με την Personal Financial Management (PFM) εφαρμογή τους η οποία υποστηρίζεται και από chatbot.

Το 3ο βραβείο αξίας 2.000 ευρώ έλαβε η ομάδα Heroes Lab με την εφαρμογή τους για μεταφορές πραγματικού χρόνου μεταξύ πελατών, νομικών προσώπων και τραπεζών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

Πρόσθετο βραβείο αξίας 1.000 ευρώ έλαβε η ομάδα Error 404: Name Not Found η οποία αποτελείτο από 2 μαθητές ηλικίας 16 ετών. Η ομάδα υλοποίησε εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου, εύρεσης πλησιέστερου ATM καθώς και ένδειξης υπολοίπου λογαριασμού από τρίτη εφαρμογή μέσω API.

Παρόντες κατά τη διάρκεια του boc hackathon και των παρουσιάσεων ήταν αρκετά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, μεταξύ αυτών ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών Χριστόδουλος Πατσαλίδης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Χάρης Πουαγκαρέ και ο Διευθυντής Πληροφορικής κ. Φίλιππος Λεάνδρου.

Ο Δημήτρης Παπαλλής Διευθυντής IT Governance, Digital Transformation & Business Development δήλωσε: «Είδαμε σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές από ομάδες που ήρθαν στο boc hackathon, διέθεσαν το τριήμερό τους, δούλεψαν με επαγγελματισμό και επιμονή και υλοποίησαν εντυπωσιακές λύσεις. Είδαμε στην πράξη οτι μέσα από τη συνεργασία των νέων μας με τις φρέσκες ιδέες, των στελεχών μας με τη μεγάλη εμπειρία και των μεντόρων που μας υποστήριξαν τεχνολογικά και επιχειρησιακά, μπορούν να προκύψουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το boc hackathon #fintech ήταν η αρχή σε ένα ταξίδι, όπου η Τράπεζα Κύπρου θα πρωτοπορήσει, για την δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, υπηρεσιών και προϊόντων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις