Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Bluegrowth και ο Πειραιάς στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης URBACT της Ε.Ε.

Το πρόγραμμα URBACT είναι σε ισχύ για πάνω από δέκα χρόνια και έχει στόχο την συνεργασία στην Ευρώπη για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη στις πόλεις της Ευρώπης.

Το URBACT III τρέχει τη περίοδο 2014 – 2020 έχει προϋπολογισμό περίπου 100 εκατ. ευρώ και συμμετέχουν πολλά δίκτυα και οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί σε κάθε πόλη.

Στόχος του διαδικτύου URBACT είναι να δικτυωθούν και να συνεργαστούν οι τοπικοί φορείς με στόχο την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την προσφορά λύσεων σε διάφορα τοπικά προβλήματα, λύσεις οι οποίες θα μπορούν να υλοποιηθούν και να ωφελήσουν μια άλλη πόλη της Ευρώπης.  Συνολικά, 550 πόλεις σε 29 χώρες και 7.000 τοπικοί φορείς συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στην κατηγορία καλών πρακτικών συμμετέχει και η πόλη του Πειραιά με το BluegrowthΣτόχος του Bluegrowth είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος το οποίο βασίζεται στην λεγόμενη «γαλάζια οικονομία» με την υποστήριξη σχετικών σχεδίων αλλά και Startups οι οποίες συνεισφέρουν στην οικονομία αλλά και στη μείωση της ανεργίας.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τη συμμετοχή του Bluegrowth κάνοντας Like στην σχετική σελίδα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης ιδεών από ομάδες και Startups για τον 4ο διαγωνισμό του Bluegrowth. Μπορείτε να καταθέσετε την ιδέα σας εδώ μέχρι τον Οκτώβριο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις