Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πρωθυπουργός στο Impact Hub Athens υποστηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τον Παπαστράτο επισκέφτηκε σήμερα το Impact Hub Athens στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του και συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες που φιλοξενούνται εκεί.

Το Impact Hub Athens είναι μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου υποστήριξης και ανάπτυξης της λεγόμενης κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσω ιδεών που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία γύρω μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στo Twitter: «Στο impact hub για την επιχειρηματικότητα που στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα & την συνεργασία και όχι αποκλειστικά στο κέρδος».

Ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχα ακούσει θετικά λόγια για την προσπάθεια για την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Έχω εντυπωσιαστεί και είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες επισκέψεις που έχω κάνει ως πρωθυπουργός. Το κυριότερο είναι ότι εδώ έχουμε ένα άλλο αξιακό μοντέλο. Οι λέξεις κλειδιά δεν είναι ανταγωνισμός και κέρδος. Είναι οι λέξεις συνεργασία, κοινωνική ανταποδοτικότητα. Είναι τελείως διαφορετικό μοντέλo».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πολλές υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς πολιτείας στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με την ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο θα παρέχει εγγυήσεις και μικρο-πιστώσεις στις επιχειρήσεις, την δυνατότητα πρόσβασης των Startups στα προγράμματα ΕΣΠΑ και του ΟΑΕΔ ενώ θα δημιουργηθούν 100 δομές ενημέρωσης των νέων σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος του 2017, σχετικά με την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις