Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

easyGroup εναντίον Easyexports!

Ένα σοβαρό θέμα έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα της EasyExports, μια ελληνικής Startup που έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα Β2Β – σύνδεσης εξαγωγέων και εισαγωγέων σε όλο τον κόσμο, μια και έχει δεχτεί εξώδικο από την easyGroup Ltd του Στέλιου Χατζηιωάννου για μη νόμιμη χρήση του διακριτικού «Easy» στην ονομασία της.

Το εξώδικο έφτασε στα χέρια της EasyExports μέσα στον Σεπτέμβριο από δικηγόρο της Αθήνας και απαιτούσε την άμεση αλλαγή της ονομασίας της πλατφόρμας, λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων χρήσης του διακριτικού, μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική για την Startup που λειτουργεί εδώ και 1,5 έτος και κάνει τα πρώτα, πετυχημένα, βήματα με 800 εταιρείες να χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι νομικοί εκπρόσωποι του easyGroup θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώδικο

Η EasyExports έχει κατοχυρώσει τον εμπορικό της τίτλο τον Απρίλιο του 2017 ενώ η EasyGroup Ltd έχει κατοχυρώσει το διακριτικό «Easy» το οποίο χρησιμοποιεί σε διάφορες επιχειρηματικές προσπάθειες της, συγκεκριμένα σε 35, αλλά χορηγώντας την άδεια χρήσης του διακριτικού σε άλλες επιχειρήσεις κατά περίπτωση.

EasyExports: Ανάπτυξη σε νέες αγορές μέσω Ισραήλ και Γαλλίας!

O Donato Taliente, συνιδρυτής της EasyExports δηλώνει ότι: «δεν θα υποκύψει στις απειλές από την EasyGroup. Δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ονομάζεται η εταιρεία του, καθώς πιστεύει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της επωνυμίας της και του easyGroup. Το λογότυπο, το χρώμα, η δραστηριότητα και το προϊόν της EasyExports δεν προκαλούν σύγχυση στον μέσο καταναλωτή.
Η ομάδα εργάστηκε πολύ σκληρά το περασμένο έτος βοηθώντας τους εξαγωγείς από όλο τον κόσμο να συνδεθούν με τους αγοραστές. Η αλλαγή του ονόματος θα είναι επιζήμια για την όλη προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα του και ειδικά για τους χρήστες της πλατφόρμας.
Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που το ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου απονέμει βραβεία και βοηθά τους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Κύπρο αλλά ζητώ δημοσίως από τον Στέλιο Χατζηιωάννου να ανακαλέσει την απειλή αυτή».

Σύμφωνα με την EasyGroup Ltd υπάρχουν περίπου 18.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το διακριτικό «Easy» και υπάρχει θέμα με περίπου 100 από αυτές και αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να προστατέψει το brand της αλλά και τους πελάτες της, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το διακριτικό «Easy» είναι πολύ γενικό για να έχει χρήση trademark και για αυτό το λόγο πολλές αντίστοιχες προσπάθειες της EasyGroup έχουν αποτύχει ή τουλάχιστον έχουν οδηγήσει σε συμβιβασμούς. Υπάρχουν μάλιστα και δικηγορικά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύονται σε αυτές τις διαμάχες.

Το Startupper.gr επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου στην Αθήνα ζητώντας μια δήλωση επί του θέματος αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις