Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία του Ιδρύματος Citi με την IRC για να κάνουν “Startuppers” τους πρόσφυγες στην Αθήνα

Με δωρεά 2.000.000 δολαρίων, ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, το Ίδρυμα Citi προσφέρει σε νεαρούς πρόσφυγες 16-24 ετών και σε ευάλωτες ομάδες νέων στην Ελλάδα, την Ιορδανία και τη Νιγηρία επαγγελματική εκπαίδευση και χρηματική υποστήριξη για έναρξη επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα μέσω του διετούς προγράμματος, Rescuing Futures του International Rescue Committee (IRC) σχεδόν 1.000 νέοι και νέες σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Αμάν και Γιόλα, θα υποστηριχθούν προκειμένου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να γίνουν οικονομικά αυτόνομοι.

Το Ίδρυμα Citi υποστηρίζει εδώ και χρόνια το IRC, με έμφαση το τελευταίο διάστημα στη χρηματοδότηση της έρευνας & ανάπτυξης και των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης.
Φέτος, η πρωτοβουλία Pathways to Progress επεκτάθηκε σε παγκόσμια κλίμακα με τη δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση και επιχειρηματική εκπαίδευση σε 500.000 νέους μέχρι το 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα, το  Ίδρυμα Citi  χρηματοδοτεί κατ’ αποκλειστικότητα από το 2016 το πρόγραμμα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας Business Coaching Center της PRAKSIS ενώ συνεχίζεται και η μακρόχρονη συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις