Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Θανάσης “A.K.” Καλέκος της Odyssey Venture Partners στο Startup Grind Athens

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο Θανάσης Καλέκος της Odyssey VP θα είναι προσκεκλημένος του Δημήτρη Λιτσικάκη στην μηναία εκδήλωση του Startup Grind Athens για μια “επενδυτικού” ενδιαφέροντος συζήτηση.

Ως General Partner της Telos Venture Partners, VC που ασχολείται με τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών της Πληροφορικής και τη τεχνολογίας στην Silicon Valley, o “A.K.” επικεντρώθηκε σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις αναδυόμενες B2B και B2C “ίντερνετικές” αγορές καθώς και τις τεχνολογίες που εκμεταλλεύονται την υποδομή του Διαδικτύου καθαυτή.
Επένδυσε και κατείχε θέσεις διοικητικού συμβουλίου σε εταιρείες όπως: Polfish, Khimetrics, Conduct, VPNX, Intraspect, Coventor, Conformic, Theta Microelectronics, Softface, 3Dmedia, και YY Technologies μεταξύ άλλων.

Σήμερα μαζί με τον Σπύρο Τραχάνη και τον Νικόλα Πισάνια και όλη την ομάδα της Odyssey VC, καθώς και την υποστήριξη του European JEREMIE fund και της Eurobank, επενδύουν σε early stage Startups με μεγάλο όραμα.

“Δεν επενδύουμε σε lifestyle businesses που μπορούν να τρέξουν από 1 ή 2 άτομα παίρνοντας fund 65k και σκοπεύουν να κάνουν 3M revenues σε 3 χρόνια” , και συνεχίζει: “Θέλουμε μία μεγάλη ιδέα, μόνο αν η ιδέα είναι μεγάλη αξίζει αν επενδύσεις στην ομάδα”

Ο “Α.Κ.” είναι γνωστός για την ικανότητά του να αναπτύσσει απλές στρατηγικές για περίπλοκα περιβάλλοντα της αγοράς και της τεχνολογίας, για τις απλές προσεγγίσεις μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και για την ικανότητα του για mentoring και motivation.

Τα σημερινά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται σε λογισμικά που επαναπροσδιορίζουν την αλυσίδα αξίας σε συγκεκριμένες βιομηχανίες και κάθετες αγορές αλλά και στις τεχνολογικές υποδομές που επιτρέπουν τέτοιες εφαρμογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις