Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Climathon Athens 2017: ένα Hackathon για την κλιματική αλλαγή

Η Aephoria σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και το The Cube διοργανώνει, για πρώτη φορά, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο ΓΗ@Κ44  το Climathon Athens 2017.

Το Climate-KIC είναι ένας από τους τρεις Οργανισμούς Γνώσης και Καινοτομίας, Knowledge and InnovationCommunities(KICs) που δημιουργήθηκαν το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). To EIT είναι ένας οργανισμός της ΕΕ με στόχο τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα, το Climate-KIC είναι μια από τις μεγαλύτερες συνεργασίες καινοτομίας κρατικών και ιδιωτικών τομέων που στοχεύει στην κλιματική αλλαγή, και που εμπεριέχει εταιρίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και το δημόσιο φορέα.

Το Climathon, ένα από τα κύρια προγράμματα του Climate-KIC, έχει στόχο να προσελκύσει πρωτοπόρους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και φοιτητές για να προτείνουν καινοτόμες λύσεις στα κλιματικά προβλήματα των πόλεων. Το 2016 συμμετείχαν 58 πόλεις. Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200.

Το Climathon Athens 2017 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 24 ώρες. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες όπου με την βοήθεια από ειδικούς και μέντορες θα δουλέψουν πάνω σε προτάσεις σχετικά με τις κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής λήγουν σήμερα 25 Οκτωβρίου 2017 και μπορούν να γίνουν εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Climathon Athens μπορείτε να επικοινωνήσετε με το: +30 210 2325 380 ή να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://climathon.climate-kic.org/athens

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις