Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ισραήλ θέλει να γίνει το κέντρο των ICOs!

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπευθύνου της ρυθμιστικής χρηματοοικονομικής αρχής της χώρας, Shmuel Hauser, σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Όχι, δεν πρόκειται το Ισραήλ να βγάλει το δικό του επίσημο κρυπτονόμισμα αλλά όλα δείχνουν ότι θα δώσει έμφαση στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και Startups μέσω Initial Coin Offerings (ICOs). Ένας λόγος που το Bitcoin και άλλα σχετικά νομίσματα, όπως το Ethereum, έχουν εκτοξευτεί τον τελευταίο καιρό είναι και η αυξητική τάση των χρηματοδοτήσεων μέσω ICOs σε όλο τον κόσμο, και ειδικά σε Ευρώπη και Αμερική.

Στις ICOs οι Startups, μέσω κάποιου ειδικού τεχνολογικού συνεργάτη, εκδίδουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να έχουν διάφορες ιδιότητες και φυσικά συνδέονται με άλλα ψηφιακά ή ακόμα και κανονικά νομίσματα, αναφορικά με την αξία τους, και μπορούν ακόμα να καθορίζουν μόνα τους τη ρευστότητά τους!

Ήδη αρκετές Startups ασχολούνται με την υποδομή και τη προσφορά ICOs στο Ισραήλ με το πιο γνωστό παράδειγμα να είναι η Bancor και αν όντως υλοποιηθούν οι σκέψεις του κ. Hauser το Ισραήλ θα κάνει άλλη μια στρατηγική κίνηση την ώρα που όλος ο κόσμος, και ειδικά οι κεντρικές τράπεζες αλλά και αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, έχουν σχεδόν “δαιμονοποιήσει” τις ICOs και τις επενδύσεις σε Bitcoin, το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε φλερτάρει με τα 12.000 δολ. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η επένδυση στο Bitcoin μοιάζει αυτή τη στιγμή με τον “πυρετό του χρυσού” τον 19ο Αιώνα…

Για να γίνει το Ισραήλ το κέντρο των κρυπτονομισμάτων και των σχετικών επενδύσεων θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να φτιαχτεί το αναγκαίο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο για τις ICOs, κάτι που αυτή τη στιγμή αυτή απουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορεί ο κ. Hauser να θέλει μια τέτοια κίνηση αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τραπεζικό και το φορολογικό σύστημα της χώρας το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις