Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Revolut μπήκε στα κρυπτονομίσματα, η Monzo θέλει να πάει Αμερική και η N26 επικεντρώνεται Ευρώπη

Στο πρόσφατο Techcrunch Disrupt στο Βερολίνο σε ένα από τα ενδιαφέροντα πάνελ μίλησαν για τις εταιρείες τους και τα πλάνα τους οι CEO των Revolut, N26 και Monzo, τρείς FinTech Startups με εναλλακτικά των τραπεζών προϊόντα και υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο νέο ήρθε από τη Revolut η οποία προσφέρει πλέον και συναλλαγές σε Bitcoin.

Θα αρχίσουμε με το μεγαλύτερο νέο το οποίο είναι φυσικά οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσα από την εφαρμογή της Revolut παράλληλα με τα χρήματα που έχει στον λογαριασμό του ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι το 1 εκατ. πελάτες της Revolut θα μπορούν από αύριο Πέμπτη να αγοράσουν Bitcoin, Ethereum και Litecoin, είτε μέσω των χρημάτων που έχουν στον λογαριασμό τους, στα 25 βασικά νομίσματα, είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας, χωρίς κρυφά κόστη, με την καλύτερη δυνατή συναλλαγματική ισοτιμία και περιθώριο κέρδους γύρω στο 1,5% για τη Revolut, έναντι 5-6% των παρόμοιων υπηρεσιών.

10.000 πελάτες της εγγράφηκαν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα κρυπτονομισμάτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα σε έξι μέρες μάλιστα, περίπου το 1% των πελατών της Revolut, η οποία πρόσφατα έφτασε το 1 εκατ. πελάτες.

O Nikolay Storonsky, ο CEO της Revolut, (πρώτος από αριστερά στη κεντρική φωτογραφία,) είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθεί ένα επιθετικό business plan γρήγορης ανάπτυξης, τόσο σε ότι αφορά τα προσφερόμενα προϊόντα όσο και στη εγγραφή νέων πελατών, κάτι που έχει πολλές προκλήσεις. Είναι πρόσφατα τα τεχνικά προβλήματα στη Revolut τα οποία προκλήθηκαν και από την γρήγορη ανάπτυξη των πελατών της. Η Revolut όπως έχουμε αναφέρει θέλει να επεκταθεί γρήγορα σε πολλές χώρες και να πάρει μεγάλο μερίδιο από της αγοράς, κλέβοντας της κυρίως από τις παραδοσιακές τράπεζες.
Όπως έχουμε αναφέρει για να γίνει αυτό θα πρέπει αναγκαστικά να αιτηθεί τραπεζικής άδειας, κάτι που θα το κάνει στις αρχές του 2018, με ότι αυτό συνεπάγεται σε σωστή και βέλτιστη εσωτερική οργανωτική και τεχνολογική λειτουργία.

O Valentin Stalf, CEO της Γερμανικής τράπεζας N26, (δεύτερος από αριστερά), ανέφερε ότι η N26 θα δώσει μεγάλη έμφαση στη σωστή και βέλτιστη λειτουργία των τεχνολογικών υποδομών της, στην ευκολία και ευχρηστία χρήσης της εφαρμογής της και θα επικεντρωθεί σε προϊόντα που προσφέρουν οι παραδοσιακές τράπεζες με τον στόχο να είναι να προσελκύσει πελάτες στην N26. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα κρυπτονομίσματα αφορούν περίπου το 1% των πελατών τους οπότε και πρόκειται για μια πολύ ειδικευμένη αγορά. Η Ν26 έχει 500.000 πελάτες και θα αναπτυχθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης το 2018 με πρώτο σταθμό το Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης ανακοίνωσε και τη πρώτη μεταλλική κάρτα αναλήψεων και πληρωμών με NFC η οποία θα έχει υψηλότερη μηνιαία συνδρομή και διάφορες παροχές στους κατόχους της, με πρώτη και καλύτερη την πρόσβαση στο βασικό πακέτο υπηρεσιών της αλυσίδας κοινόχρηστων χώρων γραφείου της WeWork.

O Tom Blomfield, CEO της Αγγλικής τράπεζας Monzo, (τρίτος από αριστερά) ανέφερε ότι η Monzo, όπως και η N26, θα επικεντρωθεί στη βέλτιστη λειτουργία των υποδομών και λειτουργιών της, σε όλα τα επίπεδα, μια και έχει πάρει τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν σκοπεύει να μπει στα κρυπτονομίσματα και θα επικεντρωθεί αρχικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και προσέλκυσης πελατών από τις παραδοσιακές τράπεζες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι διεθνείς επεκτάσεις είναι μια δύσκολη διαδικασία κυρίως λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των πελατών σε κάθε χώρα, ακόμα και σε επίπεδο της πολυγλωσσικής υποστήριξης, και ανέφερε σαν πρώτο στόχο διεθνούς επέκτασης την αγορά των Η.Π.Α. μια και έχει ένα σαφώς πιο “ομογενοποιημένο” κοινό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις