Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Παρίσι απειλεί με αγωγές το AirBnB αν δεν εφαρμόσει τον νόμο

Το Παρίσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αλλά και ο καλύτερος πελάτης του AirBnB μια και υπάρχουν 65.000 διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση!

Σύμφωνα με άρθρο του AFP η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo απειλεί με αγωγές το AirBnB αν δεν διαγράψει τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταχωρήσει τα καταλύματα στην ειδικά λίστα του δήμου. Όπως αναφέρει το άρθρο μόνο 11.000 ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους.

Εκτός από τις 65.000 αγγελίες στο AirBnB υπολογίζεται ότι υπάρχουν άλλες 35.000 σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το HomeAway, Paris Attitude κ.α.

Η υποχρέωση της δήλωσης των ιδιοκτητών καταλυμάτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου οι οποίοι μπορούν να ενοικιάζουν το σπίτι τους ή κάποιο άλλο κατάλυμα για έως 120 ημέρες το έτος. Μια παρόμοια νομοθεσία υπάρχει πλέον και στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει δηλώσει περίπου 1.000 καταλύματα ως παράνομες καταχωρήσεις στο AirBnB και περιμένει το AirBnB να τις διαγράψει από τις λίστες του.

Τα ζητήματα που υπάρχουν με τη λειτουργία υπηρεσιών όπως το AirBnB, όχι μόνο στο Παρίσι, είναι η μείωση των διαθέσιμων διαμερισμάτων και σπιτιών προς ενοικίαση για μακροχρόνιες μισθώσεις για τους κατοίκους της κάθε πόλης, και η άνοδος των τιμών των ενοικίων λόγω αυξημένης ζήτησης, αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός για τα ξενοδοχεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις