Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Wyndham μπαίνει στην αγορά της Blueground και στο… AirBnB!

Στο περιθώριο της παρουσίασης των μελλοντικών σχεδίων των Wyndham και Zeus International για την επέκταση των ξενοδοχειακών τους υπηρεσιών στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, τονίστηκε πως ο Ελληνικός τουρισμός ζει ιστορικές στιγμές και βρίσκεται στο μεταίχμιο της μετατροπής του σε μεγάλη τουριστική αγορά, κάτι όμως που θα χρειαστεί την στήριξη από όλους, φορείς , κράτος αλλά και ιδιώτες.

Αυτό όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι οι νέες μονάδες που ετοιμάζει ο όμιλος στο κέντρο της Αθήνας, μονάδες οι οποίες θα διαφοροποιούνται από τις παραδοσιακές ξενοδοχειακές υποδομές, αφού θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κλείσουν, αντί για ένα δωμάτιο το οποίο θα χρησιμοποιούν μόνο για ύπνο, ένα μικρό διαμέρισμα, στο οποίο θα μπορούν να ζουν σαν ήταν δικό τους. Τα ”διαμερίσματα” αυτά θα μπορούν να προσφέρουν μακρόχρονα παραμονή σε όσους θέλουν να κάνουν οικογενειακές διακοπές, αλλά και σαν έδρα για στελέχη που ταξιδεύουν στη χώρα μας και χρειάζονται ένα μικρό διαμέρισμα για αρκετό χρόνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη αγορά, για μεσαίες και μακροχρόνιες μισθώσεις όμως, είναι και η δική μας, πετυχημένη Startup, Blueground, η οποία ενοικιάζει και ανακαινίζει επιλεγμένες κατοικίες και τις προσφέρει στη συνέχεια σε στελέχη επιχειρήσεων επί πληρωμή φυσικά.

Τα ξενοδοχειακά αυτά διαμερίσματα θα έχουν κουζίνα, σαλόνι και όλες τις υπηρεσίες που θα παρείχε μια ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ θα μπορεί να δοθεί ακόμα και η δυνατότητα συνιδιοκτησίας. Ο πελάτης δηλαδή θα μπορεί να γίνει συνιδιοκτήτης του διαμερίσματος με την εταιρεία, μια επιλογή που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί στην Ελληνική αγορά.

Το πρώτο συγκρότημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, θα είναι το Κ29, η μονάδα που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2018, και θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγίου Κωνσταντίνου 29, από όπου πήρε και το όνομα του. Το κτίριο που ετοιμάζεται ανήκει στην Βιοχάλκο, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις εταιρείες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Χάρη Σιγανού, ιδρυτή της Zeus International, τόσο τα δωμάτια του Κ29 όσο και οι άλλες μονάδες της ίδιας φιλοσοφίας, θα μπορούσαν να μπουν στο δίκτυο της Airbnb. Ερωτηθείς αν θεωρεί την Airbnb ανταγωνιστή, ο Χ. Σιγανός είπε: “Το μοντέλο της Airbnb πέτυχε γιατί οι ξενοδοχειακές υποδομές δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να παρέχουν οικογενειακό προϊόν. Οι πελάτες που ήθελαν κάτι παραπάνω από ένα δωμάτιο, δεν είχαν επιλογή στον ξενοδοχειακό χώρο. Τώρα όμως που φτιάχνεται ένα ασφαλές, φιλικό οικογενειακό προϊόν, οι επιλογές των επισκεπτών αυξάνονται. Ναι, θα μπορούσαμε να μπούμε κι εμείς στην Airbnb”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις